Vragen? Bel naar (030) 750 98 01
Caterstate 19 select windows drachten

Kunststof schuifpuien

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van schuifpuien?

Meer licht én meer ruimte in huis creëren? En dat zonder grote verbouwing? Dan is een schuifpui in huis een slimme oplossing. Met een schuifpui haalt u het buitengevoel naar binnen. We zetten de belangrijkste aandachtspunten bij de aanschaf van een schuifpui op een rijtje.

Schuifpuien: wat zijn mijn opties?

De VKG Keurmerk leveranciers richten zich volledig op kunststof schuifpuien. Maar er zijn ook andere materialen, die we om een volledig beeld te creëren, voor u op een rijtje zetten. Er zijn schuifpuien van hout, aluminium en kunststof op de markt:

  • Schuifpuien hout: een houten schuifpui zorgt voor een natuurlijke uitstraling en overgang naar het huis. Wel moet u rekening houden met regelmatig onderhoud, zoals schilderen.
  • Schuifpuien aluminium: een schuifpui van aluminium is licht en onderhoudsarm. Een groot nadeel: er hangt een groter prijskaartje aan, waardoor het in de praktijk geen populaire keuze is.
  • Schuifpuien kunststof: een schuifpui van kunststof is een populaire keuze. Zo is kunststof onderhoudsarm, eenvoudig schoon te maken en is het prijskaartje veruit het meest aantrekkelijk. De perfecte keuze tussen hout en aluminium in!
Kunststof schuifpui Caterstate 19 Select Windows drachten
Kunststof Schuifpui en foto van Select Windows

Het materiaal is een van de belangrijkste keuzes. Daarnaast moet u bij de aanschaf van een schuifpui ook denken aan een paar andere zaken.

  • Denk bijvoorbeeld ook aan een alternatief zoals openslaande deuren
  • Het soort schuifpui (1 vast en 1 schuif, of 2 vast en 1 schuif)
  • Isolatie, duurzaamheid, montage, onderhoud en kosten

Schuifpuien & VKG Keurmerk

In een brochure is het verhaal van een bedrijf altijd het beste van het beste. Maar hoe komt u er nu écht achter of de kwaliteit van uw kunststof schuifpuien goed is? Kijk dan of een leverancier beschikt over het VKG Keurmerk. Het VKG Keurmerk biedt zes zekerheden. Zo bent u zeker van gecontroleerde kwaliteit van alle onderdelen van uw kozijnen (van productie tot montage), van montage door gediplomeerde monteurs en profiteert u van financiële zekerheid door middel van het Waarborgfonds.

De volgende stap

Bent u inmiddels ook een echte fan van kunststof? Dan is het tijd voor de volgende stap, de keuze voor een kwalitatieve leverancier! Bekijk hieronder alle VKG leveranciers voor kunststof deuren.