Waarborgfonds kunststof kozijnen; een extra zekerheid van het VKG Keurmerk


De familie Fellinger is erg te spreken over de keuze voor een kunststof-kozijnleverancier met VKG Keurmerk, ook al ging de leverancier door ongelukkige omstandigheden failliet. Door het VKG Keurmerk met waarborgfonds was de familie verzekerd van de plaatsing en afwerking van de kozijnen en de constructie. Zonder extra kosten en zonder veel geregel.


“Ik ga altijd voor kwaliteit”, vertelt Carel Fellinger. “Pas als die goed is, wordt de prijs een factor. Niet eerder. Ook detaillering en esthetiek zijn belangrijke issues bij ons thuis. Voordat we kozen voor kunststof kozijnen hebben we ons goed verdiept in het product en flink warenonderzoek gedaan. Ik ben een natuurmens en had voorheen nooit gedacht kunststof kozijnen aan te schaffen. Maar op de ladder staan is ook geen hobby.”

Praktische oplossing door flexibiliteit van kunststof kozijnen

“Daarnaast ben ik erg praktisch ingesteld en wil ik alle ramen goed kunnen bereiken. Hiervoor is bij ons op de bovenverdieping een andere indeling van ramen nodig dan standaard. Ook beneden bij de deuren bleken kunststof kozijnen een praktischer oplossing dan hout. Omdat de maten van kunststof kozijnen flexibeler kunnen worden ingevuld, hebben we nu een hogere deur zonder kiepraam daarboven. Het brengt ons veel meer zicht op de tuin en lichtinval in huis. Op de bovenverdieping hebben we heel anders dan gebruikelijk vijf ramen geplaatst. In plaats van de standaard om de buitenste ramen als draai- of kiepraam te gebruiken, kozen wij ervoor om de twee middelste ramen beweegbaar te maken. Hierdoor is schoonhouden een fijnere klus. Het leuke is dan ook nog dat het verschil met een houten kozijn niet zichtbaar is. We kozen voor dit profiel vanwege de houtlook en het slanke contour. En niet alleen aan de buitenkant. We hebben hier niet op bespaard. Voor een kleine meerprijs is de binnenafwerking gelijk aan de afwerking buiten.”


Kundig advies door VKG Keurmerkdealer

“We zijn destijds ook erg goed geadviseerd door de VKG Keurmerkdealer. Dat er dan toch bedrijfsmatig wat misgaat, is erg vervelend voor alle partijen. Maar geen kwaad woord over de dealer. Hij heeft alles netjes afgehandeld en ervoor gezorgd dat mijn VKG-certificaat op tijd binnen was. Hierdoor waren we verzekerd van de steun en garanties voor de kunststof kozijnen vanuit het VKG Keurmerkbureau.”

Waarborgfonds biedt zekerheid en garantie

"Als een van onze leden onverhoopt met tegenslag te maken krijgt, is dat uiteraard heel vervelend”, vertelt Albert Zegelaar, directeur van VKG Keurmerk. “Het feit dat ze lid zijn van VKG betekent dat niet alleen de kunststof kozijnen kwalitatief optimaal zijn en voldoen aan alle VKG-kwaliteitseisen, maar ook dat er sprake is van extra zekerheden. Een van de zekerheden die het VKG Keurmerk biedt, is het waarborgfonds. Hiermee zorgen we ervoor dat klanten geen financieel risico lopen. In dit geval konden we ervoor zorgen dat de familie Fellinger zonder gedoe en extra kosten de producten die ze gekocht hadden optimaal geleverd en gemonteerd kregen. Een van onze VKG Keurmerkdealers, Kozijndeluxe uit Bergen, heeft de opdracht overgenomen en ervoor gezorgd dat de levering en afwerking helemaal naar tevredenheid plaatsvond. Er werd een nieuwe ruit geleverd, dorpels werden vervangen, glaslatten gezet en er werd zelfs een extra bovendorpel geplaatst.”


De zekerheden van het VKG Keurmerk bleken een extra bonus

Voor de familie Fellinger is het duidelijk dat een bedrijf met VKG Keurmerk niet alleen staat voor betrouwbaarheid, kwaliteit en vakwerk. Het is een extra stuk garantie voor kunststof kozijnen. “De bonus zit hem in de extra zekerheden die het keurmerk biedt. Dus nu onze achterbuurman ook zijn kozijnen gaat vervangen – vooralsnog gaat hij voor hout – zoekt hij op mijn aanraden sowieso een leverancier mét een keurmerk. Of het nu hout of toch kunststof wordt!”

Overweegt u kunststof kozijnen voor uw woning of appartement? Is de locatie van Kozijndeluxe niet bij u in de buurt? Er is altijd een VKG Keurmerk leverancier bij u in de buurt.