Vragen? Bel naar (030) 750 98 01
Kunststof kozijn

VKG Nieuws & Blogs

Corona in de kunststof gevelbranche

Net als alle andere branches en bedrijven werkt ook de kunststof gevelbranche volgens de Corona richtlijnen. Als branchevereniging heeft VKG haar achterban geïnformeerd over de maatregelen die het RIVM stelt aan (samen) werken en geadviseerd om volgens deze richtlijnen te werken. De leden, partners, (toe) leveranciers en dealers volgen deze adviezen op en werken binnen deze maatregelen door. Bekijk hier de factsheet van het RIVM met de nieuwe maatregelen die onze achterban naleeft.

Showroom en online bezoek

De geluiden uit de branche zijn positief. Consumenten vinden de weg naar de showroom waar zij in veel gevallen op afspraak terecht kunnen. En velen weten ook de weg te vinden in alle online mogelijkheden. Ook de montageklussen gaan door. Altijd in overleg met de klant zodat de monteurs voldoende afstand kunnen bewaren en de veiligheid van iedereen gewaarborgd blijft.

Geen meerwaarde voor mondkapjes

Het is tijdens montage niet altijd mogelijk om de 1,5 meter afstand te bewaren. De door de overheid uitgebrachte richtlijnen geven aan dat, wanneer er in vaste kleine teams gewerkt wordt waarbij iedereen gezond is, de risico’s op besmetting erg klein zijn. Het dragen van mondkapjes heeft in deze gevallen dan ook geen meerwaarde. 

Vragen over Corona maatregelen

Heeft u specifieke vragen over de Corona maatregelen in onze branche en bij de aangesloten VKG bedrijven? Neem dan contact op met ons. We helpen u graag verder.

Met ruim 120 aangesloten leden heeft VKG Keurmerk een groot bereik door heel Nederland. Er is altijd een VKG Keurmerkleverancier in de buurt. Vind hier uw dichtstbijzijnde leverancier.