Vragen? Bel naar (030) 750 98 01
Overleg Niels van Doorn en Arthur Nuss

Kunststof kozijnen kopen. Waar moet u op letten?

Stap 1: Win informatie in

Overweegt u de aanschaf van kunststof kozijnen? Heel goed dat u zich inleest en goed laat informeren! Lees voordat u de kunststof kozijnen koopt informatie over het product, de verschillende mogelijkheden in toepassing, stijl en functie. Maak een afspraak en breng een bezoek aan een showroom. Laat u door een kundige VKG Keurmerk leverancier informeren over de mogelijkheden van kunststof kozijnen voor uw situatie. En bekijk de voordelen van het VKG Keurmerk op de VKG Keurmerkwebsite.

Stap 2: Maak uw wensen helder

Maak vooraf een lijst met uw wensen voor het kunststof kozijn. Is uw doel meer licht? Minder tocht en een betere isolatie? Of heeft u speciale wensen op het esthetische vlak zoals een bepaalde uitstraling of kleur? Bespreek deze wensen met de VKG Keurmerk leverancier. Hij of zij is op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen en kan de mogelijkheden en toepassingen van kunststof kozijnen met u bespreken.

Stap 3: Beoordeel de leverancier op service- en klantgerichtheid

Het is van groot belang dat u de kozijnen koopt bij een leverancier die u kunt vertrouwen. Komt hij zijn afspraken na, werkt hij netjes en loopt u geen financieel risico? Wanneer u kiest voor een VKG Keurmerk leverancier bent u verzekerd van het Waarborgfonds waarmee u geen financieel risico loopt. En vergeet niet: het aanpassen van uw gevel is een cruciale factor. U wilt dat alleen door een echte vakman laten doen. Bekijk daarom de (online) referenties en klantreviews van de leverancier. En vraag bij de leverancier naar de geboden garanties en service.

Stap 4: Vraag een schriftelijke offerte

Vraag altijd een gedetailleerde schriftelijke offerte. Dus met tekeningen en principedetails. Deze kan pas gemaakt worden na opmeting. Eis inzicht in de leverings- en garantievoorwaarden. Met het VKG Keurmerk bent u verzekerd van tien jaar garantie op het gehele product en de montage. Ook is de aanbetaling maximaal 30% van de aanneemsom.

Stap 5: Zorg voor een bevestiging

Let erop dat de opdracht schriftelijk wordt bevestigd, inclusief afspraken over levertijd en montage. Wijzigt u tussentijds iets? Laat dit schriftelijk bevestigen.

Stap 6: Betaal niet te veel aan

Het VKG Keurmerk adviseert een aanbetaling van maximaal 30% bij opdracht. De resterende 70% betaalt u bij oplevering. Laat u niet verleiden meer aan te betalen dan nodig is.

Stap 7: Zorg voor een gezamenlijke oplevering

Verzeker u zelf ervan dat uw leverancier de tijd neemt voor de oplevering van uw kozijnen. Zorg dat u erbij bent om te beoordelen of de montage goed en conform afspraak is uitgevoerd. Een VKG Keurmerk leverancier neemt altijd samen met u de opleveringslijst door, al dan niet digitaal via de VKG Opleverapp. Wanneer er geen gebreken geconstateerd worden en u het er beiden over eens zijn, is de oplevering een feit. U ontvangt daarna het digitale opleverdossier waarin u alle gebruikte producten en materialen terugvindt. Na maximaal 6 weken ontvangt u het VKG Keurmerk garantiecertificaat.

Stappenplan aankoop kunststof kozijnen

Lees ervaringen van kunststof kozijn bezitters