Vragen? Bel naar (030) 750 98 01
Tuin van Bret hergebruikte kunststof kozijnen

VKG Projecten

Dealer van dit project:

Fabrikant van dit project:

Hergebruikte kunststof kozijnen

Het PIT lab in Amsterdam is een voorbeeld van circulaire huisvesting van DOOR architecten. Het project is gemaakt van hergebruikte, herbruikbare en bio-based materialen. Eén van de gebruikte materialen in dit project zijn kunststof kozijnen.

Kunststof kozijnen krijgen een tweede leven

De kunststof kozijnen van VKG fabrikant Schipper Kozijnen krijgen in dit unieke project een tweede leven. Volledig passend in het VKG Recyclesysteem zijn de afgedankte kozijnen uit een woonwijk in Huizen geadopteerd waarmee op nieuwe materialen is bespaard. Kunststof en glas zijn weer grondstof voor een nieuw product.

PIT lab staat in de Tuin van BRET, het eerste circulaire en ambachtelijke bedrijventerrein mét wijngaard van Nederland. Samen met 10 founding partners, waaronder Schipper Kozijnen, ontwikkelt DOOR architecten deze plek verder.

Met het VKG Recyclesysteem bevordert VKG het hergebruik van kunststof kozijnen en het recyclen van gebruikte kozijnen. Gerecyclede kozijnen leveren waardevolle grondstoffen op voor de productie van nieuwe kozijnen. Daarnaast komen uit hergebruik erg mooie initiatieven voort. Het Pitlab is hier een mooi voorbeeld van!

Team DOOR architecten bij Tuin van Bret
Binnenkant Pitlab