U kunt niet meer stemmen. 28 mei a.s. wordt de winnaar van de publieksprijs bekend gemaakt op de VKG Architectuurdag. Bent u hierbij? U kunt zich hier aanmelden voor deze spectaculaire dag.

Bekijk de genomineerde projecten.

Kessel
Renovatie: Schijfweg Zuid, Ursulaweg
De Loods architecten en adviseurs B.V.

In Limburg zie je regelmatig 'gewit' metselwerk. Daarom zijn de bestaande gevels gekeimd in een gebroken witte kleur met antraciet plinten. Met de kunststof kozijnen, de vlakke dakpannen, indaks PV-panelen, dakoverstekken en kaders rond dakkapellen is er een nieuw fris gevelbeeld.

Den Haag
Renovatie: Jan Luykenlaan
Hemubo

In 1984 zijn de oorspronkelijke stalen kozijnen van de woningen uit 1954 vervangen door robuuste houten kozijnen. Hierdoor was de hiërarchie tussen gevelvlak, kader en kozijn weggevallen. De renovatie was de uitgelezen kans om dit weer in oude staat terug te brengen. Met deze renovatie heeft de wijk een impuls gekregen!


Tilburg
Woonlandschap De Leyhoeve
Marquart Architecten

'Hart en Ziel' een concept geboren uit het hart! Het project breng mensen bij elkaar, doet handen ineenslaan en verlegt grenzen. Tijd voor een nieuwe kijk op gastvrijheid, verzorging en onderhoud. Dit is een nieuwe invulling van 'samen aangenaam oud worden'.

Wierden
De Klomphof
Beltman Architecten

De appartementen zijn all-electric uitgevoerd, beschikken over energielabel A en elk appartement heeft zijn eigen zonnepanelen. In dit project zijn woningscheidende appartementenvloeren van VBI toegepast. Dit zijn grote overspanningen van gevel naar gevel die veel ontwerpvrijheid geven. Een mooi en duurzaam project!

Amsterdam
Veld 4, Zeeburger Eiland
Thijs Asselbergs architectuurcentrale

Het leidend thema van dit plan is eenheid in verscheidenheid. De materialisatie en het kleurgebruik smeden de verscheidenheid van de verschillende blok- en segment uitwerkingen tot één geheel. De K-VISION Step kunststof kozijnen in de toegepaste specifieke kleurstelling passen uitstekend bij de steenachtige materialen van het gebouw.