Vragen? Bel naar (030) 750 98 01
kunststof deur met deurknop

Kunststof deuren

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van kunststof deuren?

Kunststof deuren en kozijnen worden steeds populairder onder woningbezitters. En niet voor niets! Er zijn verschillende redenen om voor een kunststof deur te kiezen. We zetten de belangrijkste pijlers bij de aanschaf van een deur voor u op een rijtje: onderhoud, kosten, isolatie, duurzaamheid, veiligheid en stijl .

Voordelen van kunststof deuren en kozijnen

Bij de keuze van een nieuwe deur zijn er twee populaire materialen: hout en kunststof. Met het VKG-Keurmerk richten we ons specifiek op kunststof kozijnen. Om u een compleet beeld te geven van de kozijnen markt, maken we een vergelijk tussen de materialen hout en kunststof.

Pijler 1: Onderhoud

Kunststof deuren zijn onderhoudsarm. Ze zijn kleurvast en het is niet nodig om ze te verven. Dit scheelt dus een hoop tijd en kosten door de jaren heen. Houten deuren zijn gevoelig voor weersomstandigheden, waardoor u ze in veel gevallen na 4 of 5 jaar weer volledig moet, schuren, plamuren en schilderen.
Onderzoek bewijst dat naast minder onderhoudskosten kunststof deuren ook goedkoper zijn in aanschaf, in vergelijking met deuren van hout.

Deurknop in kunststof deur

Pijler 2: Isolatie

Kunststof deuren hebben een akoestische (geluid) en thermische isolatie (warmte/kou). Ze zijn voorzien van luchtkamers en voldoen aan de hoogste isolatiewaarden. Hierdoor gaat weinig warmte verloren. Let hiervoor op de U-waarde van kozijnen. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie.

Houten kozijnen zijn niet voorzien van luchtkamers maar sommige soorten hout isoleren van nature goed. Bij houten kozijnen let u op het soort hout. Hard hout isoleert minder goed dan zacht hout.

Pijler 3: Brand- en inbraakveiligheid

Kunststof deuren zijn brand- en inbraakveilig. Kunststof is als materiaal moeilijk ontvlambaar en zelfdovend, zeker in vergelijking met hout. Kunststof is een erg robuust materiaal, waarbij alles in een fabriek in elkaar is gezet. Houten deuren scoren op het gebied van veiligheid net wat minder.

Pijler 4: Smaak en stijl

Over smaak valt niet te twisten: de een vindt nu eenmaal hout mooier dan kunststof. Door de ontwikkelingen op esthetisch vlak doet de uitstraling van kunststof kozijnen niet meer onder voor houten kozijnen. Er zijn diverse soorten stijlen, rechte verbindingen, verdiepte profielen, kleuren en maten.

scharnieren kunststof deur

Pijler 5: Duurzaamheid

Een andere belangrijke pijler is duurzaamheid. Wanneer u aan kunststof denkt als materiaal, komt duurzaamheid niet als eerste naar boven. En toch zijn kunststof deuren een duurzame keuze, door de lange levensduur. Daarnaast zijn ze volledig recyclebaar, wat weer een goede keuze is voor het milieu. Hout is een hernieuwbare grondstof en daardoor ook duurzaam. De deuren gaan wat minder langer mee, maar hebben wel een duurzaam productieproces (mits gecertificeerd). Ook hier een gelijkspel tussen deuren van kunststof en hout.

Beste kunststof deuren? VKG Keurmerk!

Kiest u voor een kunststof kozijnen leverancier met VKG Keurmerk, dan kiest u voor volledige zekerheid. Het VKG Keurmerk biedt zes zekerheden. Zo bent u zeker van gecontroleerde kwaliteit van alle onderdelen van uw kozijnen (van productie tot montage), van montage door gediplomeerde monteurs en profiteert u van financiële zekerheid door middel van het Waarborgfonds.

Ontdek ook de mogelijkheden van kunststof kozijnen en kunststof schuifpuien.

De volgende stap

Bent u inmiddels ook een echte fan van kunststof? Dan is het tijd voor de volgende stap, de keuze voor een kwalitatieve leverancier! Bekijk hieronder alle VKG leveranciers voor kunststof deuren.