Menu

Maar hoe kies je het ideale kunststof kozijn voor jou? En hoe kun je kunststof kozijnen vergelijken? In deze blog leggen we je uit hoe je kunststof kozijnen het beste vergelijkt zodat jij een kozijn en leverancier vindt die bij jouw wensen past.

Waar let je op bij het vergelijken van kunststof kozijnen?

Bij het vergelijken van kunststof kozijnen is het slim om naast de prijs ook andere zaken mee te nemen in je keuze. Aanbieders verschillen op meerdere vlakken van elkaar.  Verschil kan zitten in merk, profiel, glas, hang- en sluitwerk en in service en montage. Met een goede vergelijking kies je niet alleen voor een goed kozijn, maar verklein je ook de kans dat je aan het einde van de rit voor onvoorziene kosten of zaken komt te staan.

Keurmerken voor kwaliteit

Nieuwe kozijnen vragen om een flinke investering. Je wil daarom zeker zijn van kwaliteit. Het is dan ook slim om kunststof kozijnen te vergelijken aan de hand van een aantal belangrijke keurmerken:

  • VKG Keurmerk.

    Met dit allesomvattende keurmerk voldoen je kozijnen aan de VKG-Kwaliteitseisen & Adviezen, met onder andere onafhankelijke controle op de kwaliteit van kozijnen, glas, hang- en sluitwerk en alle onderdelen in het proces en montage.

  • KOMO

    Als jouw kozijnen een KOMO-keurmerk hebben, weet je dat deze uitgebreid getest zijn. Vraag altijd na waarop de certificering is afgegeven. KOMO certificeert op onderdelen zoals inbraakveiligheid of montage maar niet altijd op het hele product of de montage.

  • CE-markering

    CE-markering wil zeggen dat het product voldoet aan de Europese regelgeving en zodoende toegepast mag worden binnen Europa. Het geeft niet altijd een oordeel over alle aspecten van het kozijn.

Kunststof kozijnen plaatsen

Het is de bedoeling dat een kozijn lang meegaat. Het gaat daarbij niet alleen om de kwaliteit van het kozijn zelf, maar ook van de plaatsing. Daarom is het belangrijk om naar de kennis en ervaring van de leverancier en monteurs te kijken. Hoe lang bestaat het bedrijf al en krijgen ze goede klantbeoordelingen? De klantbeoordelingen van leveranciers zijn erg belangrijk bij het proces om kunststof kozijnen te vergelijken. Het monteren van kunststof kozijnen is namelijk echt vakwerk. Om die reden kun je het ook beter niet zelf doen. Je loopt dan grotere kans op beschadiging of verkeerde montage.

Check de voorwaarden

Om niet voor verrassingen te komen staan, kijk je naar de voorwaarden van de leverancier. Wat zijn de algemene voorwaarden, hoe zit het met de aanbetaling en garantie? Kijk bijvoorbeeld naar de garantietermijn en de aanvullende voorwaarden. Hoe groot is de kans dat jouw klacht of schade straks goed opgelost wordt en is dit over negen jaar ook nog het geval?  Ook is het goed om te weten hoelang je moet wachten op je nieuwe kozijnen. Dat is zeker belangrijk als je bezig bent met een verbouwing of als je oude kozijnen beschadigd zijn.

De beste keuze voor kunststof kozijnen

Zeker weten dat jouw kozijnen aan al deze eisen voldoen? Kies dan voor kunststof kozijnenleveranciers met het VKG Keurmerk. Hiermee profiteer je van kwaliteit, heldere afspraken en expertise. Ook heb je tien jaar garantie op product én montage. Zo wordt kunststof kozijnen vergelijken een stuk gemakkelijker.

Zoek je nog meer zekerheid? VKG heeft ook een Waarborgfonds waarmee jouw aanbetaling en garantie altijd geborgd zijn.