Menu

Onafhankelijke controle

Kunststof kozijnen en gevelbekleding mogen pas het VKG Keurmerk dragen als ze voldoen aan de Nationale en Europese brancheregelgeving. Deze wordt getoetst door onafhankelijke keurmeesters, minimaal één keer per jaar nemen zij een steekproef bij alle bedrijven die het VKG Keurmerk voeren.

Opleverdossier en de VKG Opleverapp

De oplevering van de kozijnen gebeurt altijd door de monteur. Er wordt steeds meer gewerkt met de VKG Opleverapp om de werkzaamheden en resultaten bij oplevering door te lopen. Als alles in orde is, is de oplevering een feit en ontvang je het opleverdossier. Deze geeft inzicht in alle onderdelen en leveranciers van het kozijn. Zo wordt het geheel overzichtelijk afgesloten voor alle partijen.

Heldere leveringsvoorwaarden

Kunststof kozijnen leggen een heel traject af voordat ze in de gevel worden gemonteerd. Van de toeleverancier van onderdelen tot de kozijnenfabrikant en de projectadviseur tot aan de montage. De VKG Keurmerkbedrijven zijn verplicht te werken volgens de eisen zoals gesteld in de VKG Kwaliteitseisen©.

Alle onmisbare informatie en details over de VKG Kwaliteitseisen & Adviezen hebben we hier gebundeld. Om de rechten en plichten van de consument te borgen biedt bieden we de VKG Leverings- en garantievoorwaarden voor de particuliere markt.

De keten in controle

De industrie van kunststof kozijnen kent vier schakels in de keten:

  • de toeleverende industrie
  • kozijnproductie
  • verkoop en montage
  • service

Controle & transparantie

Alle schakels in de keten worden onafhankelijk van VKG door SKG-IKOB gecontroleerd op kwaliteit. Dat betekent dat een fabrikant alleen het VKG Keurmerk kan voeren als zijn toeleveranciers ook voldoen aan de strenge kwaliteitseisen. Zo zorgen we met leden en partners dat de hele branche sterker wordt, betere producten levert en plaatst en meer prioriteit geeft aan duurzame innovatie.

  • Onafhankelijke controle op de productie, proces, onderdelen en montage.
  • Helderheid over VKG-leveringsvoorwaarden
  • Met het opleverdossier wordt een opdracht helder en overzichtelijk afgerond.