Menu

Waarom een (raam)kozijn van kunststof?

Denk je na over de aankoop van kunststof kozijnen? Dan ben je bij VKG Keurmerk aan het juiste adres. Als specialist op dit gebied helpen we met de keuze voor de beste kunststof kozijnen. Om de keuze voor kunststof gemakkelijker te maken, zetten we alle voordelen voor je op een rijtje:

 • Kunststof kozijnen zijn onderhoudsarm.

  Je hoeft ze niet te verven en ze zijn makkelijk schoon te houden.

 • Kozijnen van kunststof zijn daarnaast een goede keuze voor de portemonnee.

  Zo hebben ze een aantrekkelijke aanschafprijs en lage onderhoudskosten.

 • Kunststof kozijnen gaan een leven lang mee en zijn volledig te recyclen.

  Dit maakt dat ze erg duurzaam zijn.

 • Kunststof is moeilijk ontvlambaar. Hierdoor zijn kunststof kozijnen brandveiliger dan houten kozijnen.

  Daarnaast zijn ze zeer inbraakveilig dankzij het robuuste materiaal en het stalen binnenwerk.

 • Tot slot hebben kunststof kozijnen een betere isolatiewaarde dan bijvoorbeeld houten kozijnen.

  Ze staan ook wel bekend als isolerende kozijnen, met akoestische (geluid) en thermische isolatie (warmte en kou).

Kozijnen van kunststof, de meest duurzame keuze

Met een levensduur van 50 tot 70 jaar doen kunststof kozijnen geenszins onder voor andere kozijnen. Eigenlijk is dit nog niet eens de daadwerkelijke levensduur, een kunststof kozijn of deur kan namelijk tot wel 10 keer gerecycled worden, met behoud van de optimale kwaliteit. En de ontwikkelingen gaan snel, nu al is het eerste kozijn met bio-attributed pvc ontwikkeld in Nederland, door een van onze leden. Dat betekent dat we steeds beter kunnen werken met minder fossiele grondstoffen. Daarmee zijn we hard op weg naar de circulaire bouweconomie. Dus zowel voor jouw huis als voor onze wereld zijn kunststof kozijnen dé duurzame optie.

Kunststof kozijnen inclusief montage

Kwaliteit is een belangrijke factor bij de aanschaf van kunststof kozijnen. Het plaatsen van nieuwe kozijnen zorgt voor een flinke opwaardering van je woning, in esthetiek, wooncomfort en een lagere energierekening.  Een kozijn mag enkel het VKG Keurmerk dragen als het geplaatst wordt door een gecertificeerd monteur. Via de VKG Keurmerkleveranciers schaf je dus altijd kunststof kozijnen inclusief montage aan. Zo weet je zeker dat de plaatsing optimaal is en de hoge isolatiewaarde van kunststof kozijnen wordt waargemaakt. 

Rijke keuze

Kunststof kozijnen zijn in alle vormen en maten leverbaar, van klein raamkozijn tot een kamerbrede pui aan de tuinzijde. Veel van onze leveranciers hebben een showroom waarin verschillende mogelijkheden en combinaties te bekijken zijn. Ook als je een uitdaging hebt, wordt deze graag aangegaan. En voor welke kleur ga je? Er zijn altijd een aantal standaard RAL-kleuren beschikbaar en veel leveranciers denken ook hierin graag mee in het hele spectrum.

De beste vakspecialisten

Weet je al zeker dat je voor kunststof kozijnen gaat of wil je eerst nog even oriënteren en informatie inwinnen, bijvoorbeeld over de subsidievoordelen? Allebei prima natuurlijk. Het is een flinke investering en daarin hoef je zeker niet over één nacht ijs te gaan. Dat is dan ook de reden dat VKG Keurmerk zo op de zekerheden zit. Het kost geld, tijd, grondstoffen en dan moet het gewoon goed zijn. Het product zelf en het monteren van de kunststof kozijnen. Nu en in de toekomst. Kies daarom, of het nu om oriëntatie of aankoop gaat, voor een specialist met het VKG Keurmerk.

4 Zekerheden

Als brancheorganisatie dragen we zorg voor kwaliteit, garantie en service. De voordelen hebben we vertaald naar 4 zekerheden. Deze zijn automatisch inbegrepen bij iedere aankoop die het VKG Keurmerk mag dragen.

 1. Zekerheid van kwaliteit
 2. Zekerheid van garantie en waarborgfonds
 3. Zekerheid van controle en transparantie
 4. Zekerheid van duurzaamheid

Wil je meer weten over de voordelen van kunststof kozijnen en de zekerheden die VKG Keurmerk biedt? Op deze website vind je veel informatie en je kan ook altijd contact opnemen met VKG Keurmerk of met een leverancier.