Menu
Filter op:

Leer meer over kunststof

42 artikelen en projecten
Artikel

Een waterdichte oplossing

In het pittoreske Zuid-Limburg, waar groene heuvels en open velden elkaar afwisselen, wonen Miranda en Michel samen met hun dochter en zoon in een prachtige vrijstaande woning. Met de grote ramen vormt het uitzicht een belangrijk onderdeel van het woonplezier. Dat plezier werd door een technisch mankement overschaduwd. Gelukkig was het ooit geplaatst met de garantie van VKG Keurmerk.

Artikel

Raambekleding voor kunststof kozijnen

De kracht van kunststof kozijnen zit hem in de constructie. Deze intact laten is belangrijk. Dat is een uitdaging bij het plaatsen van raambekleding. Boren en schroeven is immers geen aanrader. Er is een perfect antwoord en deze is ruim 10 jaar geleden ontwikkeld door een partner van VKG Keurmerk.

Artikel

Het kunststof kozijn past zich aan

Het lijkt vrij eenvoudig, een rechthoek van kunststof met glas erin. Maar vergis je niet in het belang van een kundig ontwerp, kwalitatieve fabricage en montage. Er zijn flinke ontwikkelingen in de wereld van de kunststof kozijnen, net als in de hele bouwwereld. Duurzaamheid is belangrijk, altijd hand-in-hand met kwaliteit. Innovatie en verbeteringen zijn nodig om deze slag te blijven slaan, net als meegaan in bredere ontwikkelingen van de bouw.

Artikel

Een goed proces zorgt voor kwaliteit en plezier van nieuwe kozijnen

Het laten vervangen van kozijnen is iets dat de meeste huiseigenaren één of twee keer in hun leven doen. Er komt een hoop bij kijken; je wilt zeker zijn dat je de juiste keuze maakt in kwaliteit en garantie én dat het proces fijn verloopt. Sonja en Stefan hadden in hun vorige huis de kozijnen ook vervangen en waren zeer tevreden over deze partij uit Haaksbergen. Dit tweede deel van het verhaal gaat over het aankoop en montageproces.

Artikel

Een duurzamere woning met nieuwe kozijnen

Sonja en Stefan verhuisden vanuit de stad naar een twee-onder-een-kap-woning uit de jaren tachtig. Een huis waar het nodige aan moest gebeuren, inclusief verduurzaming. Recent zijn de kozijnen en deuren op de begane grond en de eerste verdieping vervangen. Een investering die zich direct laat zien en voelen.

Artikel

De circulaire economie begint met het gesprek

Als we het hebben over duurzaamheid en circulariteit staat de langetermijnstrategie centraal. En het belang van het gesprek aangaan is groot. Klaske Kruk, founder van Circularities houdt het vooral praktisch met het idee dat iedereen kan bijdragen.

Artikel

Je woning verduurzamen met kunststof kozijnen

De energiecrisis en de zorg om het klimaat, maakt dat steeds meer mensen kiezen voor kunststof kozijnen als duurzame woonoplossing. Dat dit een slimme beslissing is en waar je op moet letten, leggen we je graag uit.

Artikel

Duurzame kozijnen, de juiste investering

Kunststof heeft misschien niet direct een duurzame associatie. Het zal je daarom wellicht verbazen dat er weinig verschil is in milieu-impact van de verschillende materialen. Als je bij kunststof tenminste kiest voor kozijnen waarvan een deel bestaat uit gerecyclede grondstoffen. Bij kozijnen met het VKG Keurmerk is dat het geval.

Artikel

Nationaal Groeifonds steunt Circulaire Geveleconomie

Het Nationaal Groeifonds kent 100 miljoen toe aan het programma Toekomstbestendige Leefomgeving waarvan 2,8 miljoen bestemd voor de Circulaire Geveleconomie. Met deze investering kunnen de plannen voor een Circulaire Geveleconomie uitgerold worden. VKG is een van de vijf initiërende brancheorganisaties.