Menu

Welke kleuren zijn er?

We hebben goed nieuws: kunststof kozijnen zijn in alle denkbare RAL-kleuren leverbaar. Natuurlijk verschilt het aanbod kleuren per leverancier en fabrikant, dus vraag even goed door als je speciale wensen hebt. Waar lichte kozijnen jarenlang de boventoon voerden, merken we dat de donkere kleuren het de laatste jaren overnemen. Populaire kunststof kozijnen kleuren zijn bijvoorbeeld antracietgrijs (RAL 7016), staalblauw (RAL 5011), zwart (RAL 9005) en zwartbruin (RAL 8022). Donkere kozijnen omlijsten als het ware het uitzicht naar buiten als een ‘echt’ schilderij.

Liever passend dan trendy

Hoe aanlokkelijk het ook is om een trend te volgen, we worden bewust en onbewust beïnvloed door het straatbeeld, de woonprogramma’s en de magazines, volg vooral je eigen huis en je eigen smaak. Sommige woningen vragen om een statement en andere juist niet. Kijk welke kleuren worden gebruikt bij soortgelijke huizen, wat spreekt jou aan?

Niet alleen kleuren zijn bepalend, ook de oppervlaktestructuur en de constructie van het kozijn dragen bij aan de uitstraling. Zo kan je bij kunststof kozijnen kiezen voor een speciale houtlook. Dit is bijna niet te onderscheiden van echt hout. Vraagt je woning om unieke oplossingen, ga dan vooral in gesprek met verschillende leveranciers, net als het gezin dat we spraken, wonend in een prachtig pand uit begin 1900. Een passende oplossing met kunststof kozijnen op maat laat je huis stralen.

Kunststof kozijnen van kleur veranderen

Bij nieuwe kozijnen wordt de gewenste kleur al in de fabriek op de kozijnen toegepast. Maar wat als je al kunststof kozijnen hebt en je de kleur graag wilt wijzigen? Ook dat kan. Het is mogelijk om kunststof kozijnen te laten “wrappen” in een speciale folie (leverbaar in kleur of houtnerf), die ook nog eens beschermt tegen weersinvloeden en vuil.

  • Kleurvast vanaf fabriek
  • Wrap de kozijnen voor een kleurwissel
  • Extra bescherming tegen weersinvloeden en vuil