Menu

Schoonmaken

Het enige onderhoud dat een kunststof kozijn nodig heeft is een schoonmaakbeurt op zijn tijd. Reinig zowel de binnen- als de buitenkant van de kozijnen één of twee keer per jaar. Hierdoor voorkom je dat schurende of bijtende vuildeeltjes zich aan de kozijnen hechten en het oppervlak beschadigen. Het schoonmaken zelf is eenvoudig. Alles wat je nodig hebt is een handwarm sopje van water en reinigingsmiddel (zoals een allesreiniger) en een doekje of een zachte spons. Neem de kozijnen af en vergeet daarbij vooral de hoekjes en onderste randjes niet.

Onderhoud kunststof kozijnen: hang- en sluitwerk niet

Ook het hang- en sluitwerk van kunststof kozijnen heeft maar weinig onderhoud nodig. Smeer eens per jaar de scharnieren en sluitingen met een smeermiddel dat geen vet bevat. Zo blijven de mechanismes soepel, wordt piepen van ramen en deuren voorkomen en blijft een optimale werking van de bewegende delen gegarandeerd.

Sterk maar niet onkwetsbaar

Kunststof is een stevig materiaal, dat een stootje kan hebben. Het zou alleen jammer zijn als dat stootje door het schoonmaken zou komen. Om te voorkomen dat je de kozijnen beschadigt, hierbij een overzicht van wat je niet moet doen:

  • Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen.
  • Vermijd schuurmiddelen en oplosmiddelen.
  • Ook producten met een harde buitenkant, zoals een schuurspons of borstel, kunnen het oppervlak van de kozijnen beschadigen.
  • Tot slot: Verf kunststof kozijnen nooit zelf. Neem bij de behoefte aan een andere kleur altijd contact op met een VKG Keurmerkleverancier.
kozijnen vervangen of renoveren leiden