Menu

Risico’s beperken; kozijnen vervangen

Wanneer een kozijn bijvoorbeeld door schade niet goed meer isoleert, kan dit op termijn ook voor een hogere energierekening zorgen. Ook zijn oude en beschadigde kozijnen een stuk inbraakgevoeliger, een kozijn of deur is vaak de eerste plek waar inbrekers toeslaan om een huis te betreden.

De levensduur van kozijnen: Wanneer vervangen?

Er zijn verschillende redenen om kozijnen te vervangen. Als ze sterk verouderd of zijn beschadigd zijn, kom je voor de afweging te staan of reparaties nog zinvol zijn. Vervangen is op een gegeven moment de betere keuze, zeker omdat nieuwe kozijnen een hogere isolatiewaarde hebben. Deze energiebesparing kan sowieso de reden zijn om voor nieuwe kozijnen te kiezen; geen tocht meer in huis en een lager energieverbruik. Een duurzame keuze. Verdiep je altijd in de subsidieregelingen voor kunststof kozijnen, deze maken de vervanging een aantrekkelijke investering.

Een goede investering in je woning

Dankzij de oneindige mogelijkheden van kunststof kan je jouw nieuwe kozijnen in elke maat en kleur krijgen die je wilt. De keuze voor nieuwe kozijnen kan dan ook een esthetische keuze zijn. Je kiest voor de stijl en kleuren die jou aanspreken, waardoor je huis een stuk mooier oogt en beter past bij wat jij mooi vindt. Er zijn vele mogelijkheden en de leverancier laat ze graag aan je zien. Daarnaast is de vervanging ook nog eens een financiële opwaardering van de woning, mocht je overwegen om binnen nu en een paar jaar te verhuizen.

Houten kozijnen vervangen voor kunststof

We zien dat steeds meer mensen ervoor kiezen om hun oude houten kozijnen te vervangen voor kunststof kozijnen. De voordelen van kunststof geven de doorslag, zoals het minimale onderhoud, de goede isolatie en de aantrekkelijkere prijzen. Een groeiend aantal mensen kijkt ook naar de impact op het milieu. Het feit dat kunststof kozijnen heel goed en wel tot 10 keer te recyclen zijn, maakt het een duurzame optie. Daarnaast gaan de ontwikkelingen op het gebied van bio-attributed pvc hard. Dat betekent dat er steeds minder fossiele stoffen nodig zijn en ook dat is een duurzame ontwikkeling.

Hoe gaat het plaatsen van nieuwe kunststof kozijnen?

Veel mensen zien op tegen het gedoe en de rommel die het plaatsen van nieuwe kozijnen met zich meeneemt. Onze leveranciers zijn zich ervan bewust dat het een situatie is waar jullie het liefst zo kort mogelijk inzitten. Het proces van inmeten is heel belangrijk om de montage optimaal te laten verlopen. Voor het plaatsen wordt er met een duidelijke planning, uiteindelijk is het met een dag of met twee dagen vaak al achter de rug. En natuurlijk wordt er samen met jullie gekeken welke dag of dagen dat dan moeten zijn, zodat jij er rekening mee kan houden. Om een duidelijk beeld te geven hebben we huiseigenaren Sonja en Stefan gevraagd naar hun ervaring.

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw woning? Vind een kozijnspecialist met het VKG Keurmerk bij jou in de buurt.