Vragen? Bel naar (030) 750 98 01
De 4 zekerheden van het VKG Keurmerk bij de aanschaf van kunststof kozijnen

VKG Nieuws & Blogs

De basis van het VKG Keurmerk: vier zekerheden

Wie aan VKG Keurmerk denkt, denkt aan kwalitatieve kozijnen, aan zekerheid, service en garantie. We werken er hard aan om deze waarden iedere dag weer waar te maken. Samen met onze leden en partners zijn we kritisch op onze eigen processen, op de producten, op de communicatie. We behouden wat sterk is en bijdraagt, sleutelen aan wat beter kan.

Lange tijd spraken we van zes zekerheden, deze hadden allemaal onderliggende waarden voor particulieren, bedrijven en VvE’s. Nu hebben we er vier. Hebben we dan minder zekerheden en garanties dan eerst? Nee, zeker niet! Méér zelfs, met het VKG Waarborgfonds erbij, maar we hebben weer eens heel goed gekeken naar heldere communicatie en een en ander gebundeld.

Garantie voor

Het is voor ons, als brancheoverkoepelende organisatie, heel belangrijk dat wij helder communiceren. Duidelijkheid is van belang voor alle partijen. Onze bestaande zekerheden hebben we opnieuw geformuleerd en gegroepeerd. Daarmee zorgen we voor een beter overzicht, zonder iets te wijzigen in de betekenis van de zekerheden. Wij staan voor dezelfde hoge garantie en kwaliteit. Verschillende wensen en behoeften maakt dat de zekerheden voor particulieren op bepaalde punten wat verschillen van de zekerheden voor bedrijven, projectontwikkelaars en architecten en ook voor VvE’s liggen de accenten net even anders. We nemen jullie graag mee in ons aangescherpte verhaal.

Zekerheden voor particulieren, bedrijven en VvE’s

Wanneer je kunststof kozijnen koopt bij een VKG-leverancier garanderen wij onze vier zekerheden.

Kwaliteit VKG Keurmerkzekerheid
Kwaliteit

Het VKG Keurmerk staat voor kwaliteit op kozijnen en andere gevelproducten evenals kwaliteit van montage en afwerking. Vanaf de eerste stap in de keten tot aan de oplevering is kwaliteit gegarandeerd.

Zekerheid Garantie en waarborgfonds
Garantie en waarborgfonds

Controle op de keten maakt dat we buitengewoon goede garantie geven op producten en montage. Als brancheorganisatie staan wij in voor de voorwaarden en garanties die onze leden en partners afgeven.

Zekerheid controle en transparantie
Controle en transparantie

De afspraken zijn helder en inzichtelijk voor alle betrokkenen.
De transparantie versterken we door onafhankelijke controles.

Zekerheid Duurzaamheid
Duurzaamheid

Duurzaamheid speelt een grote rol binnen onze branche.
Steeds meer processen binnen de keten verduurzamen.
Als brancheorganisatie stimuleren we de dialoog, initiatieven en ontwikkelingen.

De specifieke zekerheden voor de verschillende doelgroepen zijn op onze website te lezen. Bekijk deze zekerheden hier als je een particulier of VvE bent. Bedrijven, projectontwikkelaars en architecten kunnen op deze pagina de zekerheden bekijken.

Goed geïnformeerd kiezen

Kozijnen zijn een belangrijk aandeel in ieder gebouw. Het is ook een flinke investering, waar je duidelijk verschil mee kan maken, in uitstraling, in energiebesparing en wooncomfort. Laat je goed informeren voordat je een keuze maakt, niet alleen over de kozijnen zelf, maar ook over subsiediemaatregelen. Je kunt natuurlijk altijd informatie inwinnen bij VKG-leveranciers of op deze website.