Menu

Een waardevol materiaal

Oude kunststof kozijnen bevatten hoogwaardige materialen, zoals metaal, rubber en PVC. In het recycleproces wordt het kunststof fijngemaakt tot een schone PVC-korrel; de basis voor nieuwe kozijnen. Het mooiste van dit proces is dat het tot wel tien keer herhaald kan worden. Recycling maakt dat een kunststof kozijn heel veel levens kan leiden en dus een milieubewuste keuze is.

VKG Recyclesysteem

Als bracheorganisatie werken we met leden en partners aan innovatie. De recycling van kunststof kozijnen is wat ons betreft geen keuze, gezamenlijk voelen we de verantwoordelijkheid om milieubewuste keuzes mee te nemen in die ontwikkeling. Omdat we dit branchebreed oppakken, krijgen we meer voor elkaar.

Ons recyclesysteem werkt heel simpel: je geeft oude kunststof kozijnen een volgend leven. Dit is een eenvoudige manier om bij te dragen aan een wereld waarin bewustere keuzes leiden tot een gezondere balans tussen consumeren en natuur. Op verschillende plekken in Nederland zijn VKG-kozijninzamelpunten. Neem contact op met VKG voor het punt bij jou in de buurt. Het is ook een mogelijkheid om de kozijnen, zonder glas en andere elementen zoals hang- en sluitwerk, in te leveren bij een kozijnenfabrikant die VKG-lid is. Neem wel eerst even contact op met de fabrikant.

Inleveren in grote getalen

Is jouw woning onderdeel van een groot (ver)bouwproject, dan kunnen we ook een container op de bouwplaats leveren, neem hiervoor contact op met een van onderstaande bedrijven.

  • Deceuninck tel. +31 (0)6 52 06 54 69
  • Kras Recycling tel. +31 (0) 613 396 651
  • Dekura GmbH tel. +49 (0) 151 2252 5787
  • Veka Umwelt GmbH tel. +49 (0) 36254 / 725-0
  • BPS Recycling en Bouwstoffen B.V. +31 (0)43 601 12 95 (alleen inzamelpunt)
  • Of neem contact op met VKG via 030 – 750 98 01 of info@vkgkeurmerk.nl.