Menu

Dat is natuurlijk heel erg vervelend maar wat doe je er precies aan? Lees in deze blog wat de beste oplossing is voor verkeerd ingemeten (kunststof) kozijnen.

Een cruciale fout

Met een beetje ongeluk heb je het ook wel eens ervaren: verkeerd ingemeten kozijnen. Een verkeerd ingemeten (kunststof) kozijn kan vervelende consequenties hebben. Zo ziet een verkeerd ingemeten kozijn er snel goedkoop of zelfs lelijk uit. Doordat de kozijnen niet goed aansluiten kan het ook in huis gaan tochten. Door deze tocht kunnen de stookkosten aanzienlijk hoger uitvallen. Ten slotte kan er een irritante fluit of ruis te horen zijn wanneer de wind op een bepaalde kant van jouw huis staat

Help, mijn kozijn is verkeerd ingemeten!

Onregelmatig stucwerk, te veel purschuim zichtbaar of scheef geplaatste kozijnen. Het zijn indicaties die duidelijk aangeven dat je verkeerd ingemeten kozijnen hebt. Dit komt vaker voor bij goedkope “snelle” serviceverleners zonder VKG Keurmerk. Een verkeerd ingemeten kozijn kan zorgen voor overlast en heeft nadelige gevolgen voor jou als bewoner. Dat een kozijn verkeerd is ingemeten kan verschillende oorzaken hebben. Controleer daarom na constatering als eerst de offerte en neem vervolgens direct contact op met de partij die de kozijnen heeft geplaatst.

Verkeerd ingemeten kozijnen voorkomen

Voorkomen is natuurlijk beter dan oplossen. Zorg er daarom voor dat je altijd schriftelijk contact onderhoudt met de kunststof kozijnen leverancier zodat je alle afspraken, vragen en constateringen zwart op wit kunt terugvinden. Daarnaast is een VKG gecertificeerd bedrijf altijd betrouwbaar. Maar ook dan moet je in de offerte/ het contract de volgende elementen in de gaten houden:

  • Controleer de inmeetgegevens van de kozijnen;
  • Kies de juiste onderdorpel bij jouw kunststof kozijn of houten kozijn;
  • Kijk na of je de juiste glassoort hebt geselecteerd;
  • Denk goed na over welke kant de deur of het raam op moet draaien en wat de scharnierzijde moet zijn;
  • Controleer of alle kozijnen op elkaar zijn afgestemd qua kleur en afwerking.

Geluk bij een ongeluk

Het enige voordeel wat voortkomt uit dit vervelende probleem is dat de verkeerd ingemeten kozijnen soms kunnen worden hergebruikt bij een ander huis die wel voldoet aan de kozijnmaten. Dit kan vervolgens tegen een bodemprijs en is zeker een duurzame oplossing.

Vragen over verkeerd ingemeten kozijnen?

Hoor je ook weleens een fluit door jouw huis heen die uit het niets lijkt te komen? Of heb je af en toe last van een briesje op de bank? Dan heb je misschien wel een verkeerd ingemeten kozijn. Weet je niet zo goed wat je kunt doen?

Neem gerust contact met ons op voor deskundig advies.

Waterpas Nieuw Vennep