Vragen? Bel naar (030) 750 98 01
kunststof kozijn woonkamer Heesch

Kunststof kozijnen keurmerk

Waarom kunststof kozijnen?

Denkt u na over de aankoop van kunststof kozijnen? Dan bent u bij VKG Keurmerk aan het juiste adres. Als specialist op dit gebied helpen we u met de keuze voor de beste kunststof kozijnen.

De eerste vraag die we bespreken is waarom kunststof kozijnen een goede keuze zijn. Kunststof kozijnen hebben veel voordelen. We zetten ze voor u op een rijtje:
• Kunststof kozijnen zijn onderhoudsarm. Je hoeft ze niet te verven en ze zijn makkelijk schoon te houden.
• Kozijnen van kunststof zijn daarnaast een goede keuze voor de portemonnee. Zo hebben ze een aantrekkelijke aanschafprijs en lage onderhoudskosten.
• Kunststof kozijnen gaan een leven lang mee, ze gaan namelijk wel vijftig tot zeventig jaar mee. Ook zijn ze volledig te recyclen. Dit maakt dat ze erg duurzaam zijn.
• Kunststof is moeilijk ontvlambaar. Hierdoor zijn kunststof kozijnen brandveiliger dan houten kozijnen. Daarnaast zijn ze zeer inbraakveilig, ze zijn gemaakt van een robuust materiaal en voorzien van een stalen binnenwerk wat moeilijk open te breken is. Dat blijkt ook wel uit het Politiekeurmerk Veilig Wonen®.
• Tot slot hebben kunststof kozijnen een betere isolatiewaarde dan houten kozijnen. Ze staan ook wel bekend als isolerende kozijnen, met akoestische (geluid) en thermische isolatie (warmte en kou). Om te beoordelen hoe isolerend kozijnen zijn, moet u letten op de U-waarde. Een betere isolatiewaarde betekent minder warmteverlies. En dit zorgt weer voor een lagere energierekening aan het eind van de maand! Zeker bij een kunststof kozijn in combinatie met isolatieglas.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf?

kunststof kozijn keukenraam

De keuze voor kunststof als materiaal voor kozijnen is al een belangrijke aankoopfactor. Daarnaast zijn er nog een aantal andere zaken waar je op moet letten zoals montage, mogelijke opties en subsidies.
• Het monteren van kunststof kozijnen is echt vakwerk. Wanneer klussers dit zelf aanpakken bestaat er een groter risico op beschadiging en foute montage. Ook kunt u in dat geval vaak geen aanspraak doen op garantieregelingen.
• Bij de aankoop van een kozijn moet u ook nadenken over diverse maten en opties. Denk bijvoorbeeld aan de afmetingen, het soort profiel, de kleur, soort glas, hang- en sluitwerk en slimme toevoegingen zoals horren of zonwering.
• Tot slot: controleer ook altijd even of u in aanmerking komt voor subsidie. Zo wordt de aanschaf van kunststof kozijnen nog interessanter. Kunststof kozijnen zijn een slimme stap richting het verduurzamen van uw woning, wat ook beloond wordt in diverse subsidieregelingen van de overheid.

Deurknop in kunststof deur

Beste kunststof kozijnen? VKG Keurmerk!

Kiest u voor een kunststof kozijnen leverancier met VKG Keurmerk, dan kiest u voor volledige zekerheid. Zo bent u zeker van gecontroleerde kwaliteit van alle onderdelen van uw kozijnen (van productie tot montage), van montage door gediplomeerde monteurs en profiteert u van financiële zekerheid door middel van het Waarborgfonds.

Bekijk hieronder alle VKG leveranciers van kunststof kozijnen.

Maastricht kunststof kozijnen
kunststof kozijnen, Maastricht

kunststof kozijnen
Maastricht kunststof kozijnen
kunststof kozijnen
Ottenheim Maastricht kunststof kozijnen