Vragen? Bel naar (030) 750 98 01
gevel

VKG Nieuws & Blogs

Goedkope kunststof kozijnen? Weet waarvoor je kiest. Let op de risico’s

Kunststof kozijnen hebben geen vaste prijs. Wanneer je offertes aanvraagt kun je daarom heel wat verschillende bedragen tegenkomen. Regelmatig horen we daarnaast verhalen over goedkope kunststof kozijnen uit Duitsland en Polen. Maar is goedkoop bij kunststof kozijnen geen duurkoop? We vertellen je in deze blog waar je op moet letten bij de aankoop van kunststof kozijnen.

Goedkope kozijnen kunststof? Of duurkoop…?

De kosten van een kunststof kozijn zijn afhankelijk van diverse factoren. Denk aan de afmetingen, het soort glas, het type kozijn, de profielen, de kleuren en eventuele extra’s zoals speciaal hang- en sluitwerk. Een kunststof kozijnen aanbieder kan goedkoop uit de bus komen, maar hoe kom je er nu achter of je daarmee ook kiest voor kwaliteit waar je jarenlang van kan genieten?

We zetten enkele belangrijke aandachtspunten op een rijtje:

  • Wordt de montage gedaan door gecertificeerde monteurs?
  • Wat is de garantie op de goedkope kunststof kozijnen? Is er garantie op het product én de montage? En zo ja, voor welke periode?
  • Wat zijn de ervaringen met de aanbieder? Wikkelt hij klachten goed af en kun je rekenen op service na verkoop en plaatsing?
  • Wat gebeurt er als de aanbieder van de goedkope kunststof kozijnen failliet gaat, of zijn plichten niet nakomt?
  • Ontvang je een opleverdocument na de plaatsing van de kozijnen?
  • Hoe gaat het kozijnbedrijf om met recycling en duurzaamheid?
  • Beschikt het bedrijf over een KOMO-certificering en/of een VKG Keurmerk certificering?

Kortom, ga eerst voor jezelf al deze vragen langs. Dit geldt overigens voor alle kunststof kozijnen aanbieders, niet alleen voor die van goedkope kunststof kozijnen. Wanneer een aanbieder aangesloten is bij VKG Keurmerk kan je al deze punten afvinken en sluit je risico’s uit. Check op de website van VKG Keurmerk of de aanbieder is aangesloten.

Goedkope kunststof kozijnen Duitsland & Polen

In de markt horen we steeds vaker over goedkope kunststof kozijnen uit Duitsland en Polen. Zo zijn er bedrijven in Nederland die kozijnen importeren uit deze landen, of zijn er particulieren die direct kunststof kozijnen uit Duitsland of Polen bestellen.

Ook bij kunststof kozijnen uit deze landen is het aan te raden om bovenstaande checklist af te gaan. In het buitenland gelden vaak andere regels voor garantie, andere normen voor kwaliteit en andere certificeringen. Het is dus een stuk lastiger vergelijken of deze goedkope kunststof kozijnen uiteindelijk een ‘slimme’ keuze zijn, of vooral een korte termijn besparing.

Advies van VKG

Ons advies? Vraag meerdere offertes op bij kozijnen leveranciers en zet alle specificaties op het gebied van kwaliteit, professionaliteit en garantie op een rijtje. De prijs zegt niet alles over de kwaliteit van kunststof kozijnen, ook een duur kozijnbedrijf kan immers slecht werk leveren. Staar je dus niet blind op de kosten van kunststof kozijnen, maar kijk vooral goed naar de kleine lettertjes en voorwaarden.