Menu

Onderzoek bewijst het: kunststof kozijnen zijn kostenbesparend 

Uiteraard is het niet mogelijk om hier exacte bedragen te noemen, maar we willen ook niet vaag blijven. De kosten van kunststof kozijnen hangen af van vele factoren, zoals de hoeveelheid kozijnen, de keuze voor het glas, standaardkozijnen of specifieke varianten. Om toch een duidelijk beeld te scheppen van de kostenbesparing, de zogenoemde Total Costs of Ownership (TCO), heeft VKG onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren door het gerenommeerde Bouwkostenadviesburo BKS Schagen. De uitkomst is zeer gunstig voor kunststof kozijnen. Je leest in ons blog meer over het onderzoek en ook het onderzoek zelf is in te zien.

Informatie inwinnen over de kosten van kunststof kozijnen

Wil je de beste keuze maken voor jouw woning, zorg dan dat je je goed laat informeren. Ga langs bij verschillende leveranciers en stel al je vragen. Op deze website vind je eveneens veel tips en achtergronden. Zo zijn subsidies voor kunststof kozijnen altijd interessant, zij zorgen voor die aantrekkelijke kostenbesparing. Wij geven je de laatste stand van zaken. Via onze blogs houden we je op de hoogte van ontwikkelingen. En zit je met vragen waarop je het antwoord niet direct kan vinden, dan kan je altijd contact met ons opnemen. Onze adviseurs helpen je graag verder.

De ‘true cost’

Als we het over de kosten van kunststof kozijnen hebben, denk je natuurlijk in eerste instantie aan de aanschaf- en onderhoudskosten. Graag kijken we verder en zorgen we dat we de kosten voor het milieu en de volgende generaties zoveel mogelijk beperken.

  • Een kunststof kozijn kan wel 10 keer gerecycled worden via het VKG Recyclesysteem.
  • De levensduur van kunststof kozijnen is 50-75 jaar.
  • Kunststof kozijnen vragen geen onderhoud, dat scheelt een hoop verf en andere onderhoudsmaterialen door de jaren heen.
  • Een kunststof kozijn is zeer geschikt voor dubbelglas en tripleglas.
  • Focus op duurzaamheid in de keten van het VKG Keurmerk.
moderne woonkamer met kunststof kozijnen. Focus Kozijntechniek