Menu

Wanneer zijn kozijnen aan vervanging toe?

Er zijn verschillende redenen om kozijnen te vervangen. Als ze sterk verouderd of zijn beschadigd zijn, kom je voor de afweging te staan of reparaties nog zinvol zijn. Vervangen is op een gegeven moment de betere keuze, zeker omdat nieuwe kozijnen een hogere isolatiewaarde hebben. Deze energiebesparing kan sowieso de reden zijn om voor nieuwe kozijnen te kiezen; geen tocht meer in huis en een lager energieverbruik. Een duurzame keuze. Verdiep je altijd in de subsidieregelingen voor kunststof kozijnen, deze maken de vervanging een aantrekkelijke investering.

Een opwaardering van de woning

De keuze voor nieuwe kozijnen kunnen ook een esthetische keuze zijn. Je kiest voor de stijl en kleuren die jou aanspreken, waardoor je huis een stuk mooier oogt en beter past bij wat jij mooi vindt. Er zijn vele mogelijkheden en de leverancier laat ze graag aan je zien. Daarnaast is de vervanging ook nog eens een financiële opwaardering van de woning, mocht je overwegen om binnen nu en een paar jaar te verhuizen.

Risico’s uitstellen; kozijnen vervangen

Kozijnen vervangen is vaak een flinke investering, toch raden we aan om hier niet te lang mee te wachten. Wanneer een kozijn bijvoorbeeld door schade niet goed meer isoleert, kan dit op termijn ook voor een hogere energierekening zorgen. Ook zijn oude en beschadigde kozijnen een stuk inbraakgevoeliger, een kozijn of deur is vaak de eerste plek waar inbrekers toeslaan om een huis te betreden.

  • Betere isolatie
  • Een veiligere woning
  • Woningwaarde vergroten