Menu

Het aanschaffen van nieuwe kozijnen gaat niet over één nacht ijs. Wanneer je je oriënteert, bezoek je meerdere showrooms en websites. Je vergelijkt het assortiment, de leveringsvoorwaarden en garanties. Keurmerken zijn, tijdens deze zoektocht, een belangrijke indicatie voor kwaliteit. De leverancier die het VKG Keurmerk voert, heeft voor jou als consument dus een streepje voor. 

 

Misleiding 

Zoals in iedere beroepsgroep zijn er bedrijven die mee willen liften op de betekenis van een keurmerk, zonder aan die inhoud en eisen te voldoen. Helaas zijn er ook bedrijven die onrechtmatig een logo van het VKG Keurmerk op hun website of in hun offerte plaatsen en zo de indruk wekken dat ze voldoen aan de kwaliteitseisen en de ruime garantievoorwaarden met optimale consumentenbescherming. Door het plaatsen van het logo, zonder daadwerkelijk lid te zijn van VKG en het keurmerk te mogen voeren, geven ze jou valse informatie. 

Wat kun jij doen? 

Gelukkig is het zeer eenvoudig te controleren of een bedrijf daadwerkelijk het VKG Keurmerk mag voeren. Of het dus echt de kwaliteit en garantie biedt die ze claimen. Via het leveranciersoverzicht op deze website zie je snel of de claim klopt. Voer de vestigingsplaats van de dealer in en je ziet of hij VKG-lid is en jou de zekerheden van het keurmerk biedt. 

Wat doen wij? 

Vanzelfsprekend spreken we bedrijven die het VKG Keurmerk onrechtmatig voeren erop aan. Waar nodig nemen we juridische stappen. Het is alleen onmogelijk om alle verkopers en leveranciers continu in de gaten te houden. Dat is een verantwoordelijkheid die we simpelweg niet kunnen nemen. We kunnen dus ook niet aansprakelijk gesteld worden. Wees dus wijs, de check kost je 1 minuut en dan weet jij zeker dat je de juiste keuze maakt. 

VKG Keurmerk 

VKG is de branchevereniging voor kunststof kozijnen. Ons keurmerk gaat ver, voor jou als consument en voor onszelf als branche. Wij geloven in hoge en duurzame standaarden. Het keurmerk werkt daarom met vier zekerheden: 

 • De zekerheid van kwaliteit

  Kwalitatieve kunststof kozijnen leveren kan alleen als je de hele keten in beeld hebt. Toeleveranciers, fabrikanten en leveranciers werken samen aan een kwalitatief eindproduct, dat voldoet aan de hoge standaard die VKG Keurmerk stelt. Uiteraard wordt de plaatsing van de kozijnen enkel uitgevoerd door gecertificeerde monteurs. 

 • De zekerheid van garantie

  We staan voor de kwaliteit en service die we beloven, voor de afspraken die we vastleggen. 10 Jaar garantie is een vanzelfsprekendheid voor ons en dus ook voor jullie. Als overkoepelende brancheorganisatie draagt VKG Keurmerk zorg voor het nakomen van die garantie. 

 • De zekerheid van controle & transparantie

  Wij zijn helder over de leveringsvoorwaarden en dat leggen we vast, zodat jij altijd weet waar je aan toe bent. Deze transparantie is belangrijk, daarom zijn er ook onafhankelijke controles waarmee we zicht hebben en houden op productie, proces, onderdelen en montage. 

 • De zekerheid van duurzaamheid

  Duurzame investeringen zijn belangrijk, vandaag de dag meer dan ooit. Kunststof kozijnen bevatten nu ongeveer 25% gerecycled materiaal en dat wordt in de toekomst alleen maar meer. Uiteraard zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Bovendien zijn kunststof kozijnen uitermate geschikt voor dubbel glas, triple glas en HR++ glas.