Menu

Stap 1: Win informatie in

Overweeg je kunststof kozijnen te kopen en weet je niet waar je precies op moet letten? Heel goed dat je je inleest en laat informeren! Lees voor het kopen van kunststof kozijnen informatie over het product, de verschillende mogelijkheden in toepassing, stijl en functie. Maak een afspraak en breng een bezoek aan een showroom. Laat een kundige VKG Keurmerkleverancier je informeren over de mogelijkheden van kunststof kozijnen voor jouw situatie. En bekijk de zekerheden van het VKG Keurmerk op de website.

Stap 2: Maak je wensen helder

Maak vooraf een lijst met je wensen voor het kunststof kozijn. Is je doel meer licht? Minder tocht en een betere isolatie? Of heb je speciale wensen op het esthetische vlak zoals een bepaalde uitstraling of kleur? Bespreek deze wensen met de VKG Keurmerkleverancier. Hij of zij is op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen en kan de mogelijkheden en toepassingen van kunststof kozijnen bespreken.

Stap 3: Beoordeel de leverancier op service- en klantgerichtheid

Het is van groot belang dat je de kozijnen koopt bij een leverancier die je kunt vertrouwen. Komt hij zijn afspraken na, werkt hij netjes en loop je geen financieel risico? Wanneer je kiest voor een VKG Keurmerkleverancier ben je verzekerd van het VKG Waarborgfonds waarmee je geen financieel risico loopt. En vergeet niet: het aanpassen van de gevel is een cruciale factor. Je wilt dat alleen door een echte vakman laten doen. Bekijk daarom de (online) referenties en klantreviews van de leverancier. En vraag bij de leverancier naar de geboden garanties en service.

Stap 4: Vraag een schriftelijke offerte

Vraag altijd een gedetailleerde schriftelijke offerte als je kunststof kozijnen wilt kopen. Dus met tekeningen en principedetails. Deze kan pas gemaakt worden na opmeting. Eis inzicht in de leverings- en garantievoorwaarden. Met het VKG Keurmerk ben je verzekerd van tien jaar garantie op het gehele product en de montage. Ook is de aanbetaling maximaal 30% van de aanneemsom.

Stap 5: Zorg voor een bevestiging

Let erop dat de opdracht schriftelijk wordt bevestigd, inclusief afspraken over levertijd en montage. Wijzigt er tussentijds iets? Laat ook dit schriftelijk bevestigen.

Stap 6: Betaal niet te veel aan

Het VKG Keurmerk adviseert een aanbetaling van maximaal 30% bij opdracht. De resterende 70% betaal je bij oplevering. Laat je niet verleiden meer aan te betalen dan nodig is.

Stap 7: Zorg voor een gezamenlijke oplevering

Verzeker jezelf ervan dat jouw leverancier de tijd neemt voor de oplevering van jouw kozijnen. Zorg dat je erbij bent om te beoordelen of de montage goed en conform afspraak is uitgevoerd. Een VKG Keurmerkleverancier neemt altijd samen met jou de opleveringslijst door, al dan niet digitaal via de VKG Opleverapp. Wanneer er geen gebreken geconstateerd worden en je het er beiden over eens bent, is de oplevering een feit. Je ontvangt daarna het digitale opleverdossier waarin je alle gebruikte producten en materialen terugvindt. Na maximaal 6 weken ontvang je het VKG Keurmerk garantiecertificaat.

Alle bovenstaande stappen beschrijven we uitgebreid in de download.