Vragen? Bel naar (030) 750 98 01
Rise Residence Sorghvliet den haag door Ploeg Kozijnen

VKG Projecten

Dealer van dit project:

Profielleverancier van dit project:

Industriële uitstraling voor luxe appartementen

In het chique Sorghvliet in Den Haag realiseerde ‘Dura Vermeer Bouw Heyma’ in opdracht van ‘De Maese Woningen’ 20 ruime appartementen (woonoppervlak 100-200 m²) en een riant penthouse voorzien van kunststof kozijnen van Ploeg Kozijnen. De appartementen hebben een fantastisch uitzicht op het stedelijk panorama van de President Kennedylaan, de kustlijn van Scheveningen, het groen van park Sorghvliet en de skyline van de Haagse binnenstad.

Luxe appartementen met industriële uitstraling in het chique Sorghvliet in Den Haag.

Gemeentelijk Monument

Het voormalig kantoorgebouw is omgebouwd tot een luxe appartementencomplex. Tijdens de bouw is het pand tot Gemeentelijk Monument benoemd. Het gebouw bestaat uit zes bouwlagen die op zware betonnen kolommen geplaatst zijn, waardoor de begane grond, afgezien van een glazen entreeportaal, volledig vrijgehouden is. De kolommen vormen een schraagachtige constructie die tezamen met de afgeschuinde uiteinden van de onderzijde van de verdiepingsvloer voor een bijzondere belijning zorgen.

De bijzondere entree van vrijwel geheel glas.

Karakteristieke industriële uitstraling

De gevels worden gedomineerd door langwerpige raamstroken in een omkadering van een natuurstenen beplating. Het entreeportaal op de begane grond is vrijwel volledig van glas. De entree wordt gemarkeerd door een grote betonnen luifel, die schuin omhoog buiten het gebouw uitsteekt. ‘Los’ van een zijgevel zijn bijzondere serres gecreëerd in het voormalige glazen noodtrappenhuis.

Rise residence den haag ploeg kozijnen
Langwerpige raamstroken in een omkadering van natuurstenen beplating.
‘Los’ van de zijgevel zijn serres gecreëerd in het voormalige glazen trappenhuis.

Oorspronkelijk en onderhoudsarm

“Het belang voor het behoud van het karakteristieke ‘gezicht’ van het pand was enorm”, vertelt Vincent Stok, projectmanager Dura Vermeer. “In het keuzeproces voor het product en de leverancier zijn verschillende afwegingen gemaakt. De meest cruciale afweging was de gewenste uitstraling. Maar ook het onderhoudscomponent speelde een grote rol. We vonden in kunststof kozijnen een gouden combinatie. Een onderhoudsarm product waarmee we ook de karakteristieke uitstraling van het pand konden behouden. Cor Hager van Ploeg Kozijnen vult aan: “We kozen voor het platte kozijnprofiel uit de Zendow Flex-serie van Deceuninck. Hiermee doen we recht aan de oorspronkelijke industriële uitstraling tegen een budgettair vriendelijkere investering dan bijvoorbeeld een aluminium kozijn.”

Gegarandeerde kwaliteit van opdrachtgever

“De keuze voor de opdrachtgever was vervolgens een optelsom van kwaliteiten. De leverancier moest meedenkvermogen bieden, kwaliteit leveren en marktconform zijn. Dat vonden we bij Ploeg Kozijnen. Voor De Maese Woningen was de combinatie met het VKG Keurmerk doorslaggevend. Doordat de kwaliteit van keurmerk gerelateerde producten gegarandeerd is, zijn de garanties langer en is het product beter voor de klant.”

Specs producten en leveranciers

 • Opdrachtgever: Dura Vermeer Bouw Heyma
 • Leverancier: Ploeg Kozijnen
 • Kunststof kozijnen geleverd onder VKG Keurmerk
 • Profielen: vlak profiel, 70 mm diep, met 5-kamersysteem uit de Zendow Flex-serie van Deceuninck
 • Kleur: Antracietgrijs 1602, gladde folie RAL 7016 en Crème wit 0096 glad (RAL 9001)
 • Het draaikiepbeslag is uitgevoerd conform het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW). Leverancier Lecot / merk Siegenia
 • Veiligheidsbeglazing zoals omschreven in NEN 3569 en NEN-EN 1990.
 • Het hang- en sluitwerk voldoet aan de SKG-inbraakklasse 2 (SKG**) Leverancier Lecot / Merk Dr Hahn KT-EV Fix scharnieren
 • Het glas wordt gefabriceerd onder KOMO-certificaat. Merk Pilkington Insulight Therm S3a
 • De ruiten voldoen aan 28,2 dB(A) volgens “Geluidwering van gevels 16142.07 d.d. 29-07-2016.”
 • Overige materialen: Schmidt hefschuifpuien 2- en 4-delig

Rise Residence Sorghvliet den haag door Ploeg Kozijnen
Rise Residence Sorghvliet den haag door Ploeg Kozijnen
Rise Residence Sorghvliet den haag door Ploeg Kozijnen
Rise Residence Sorghvliet den haag door Ploeg Kozijnen