Menu

Inbraakwerende kozijnen

Kunststof is een sterk en robuust materiaal, wat een goede basis vormt voor veiligheid.  Kunststof is moeilijk te forceren en een kozijn is opgebouwd uit één geheel, een inbreker komt hier met een koevoet dus moeilijk tussen.

Kunststof kozijnen met een VKG keurmerk zijn gemaakt van splintervrije kunststof, hebben een stalen binnenwerk en zijn op meerdere punten vergrendeld. Ook zijn de scharnieren, sloten, deurklinken en raamhendels er volledig op gericht om inbrekers buiten te houden. Naast het materiaal en het hang- en sluitwerk, spelen ook de keuze voor het soort glas en professionele montage een belangrijke rol voor de mate van veiligheid.

Kozijnen en het Politiekeurmerk

Wanneer we het over inbraakwerende kozijnen hebben, komt ook vaak het Politiekeurmerk naar voren. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is een algemeen keurmerk, waarbij er wordt gekeken naar de eisen voor inbraakpreventie. Een belangrijk onderdeel waar dit keurmerk naar kijkt is de kwaliteit van het hang- en sluitwerk. Wanneer u kiest voor kunststof kozijnen, controleer dan altijd of het gaat om gecertificeerd Politiekeurmerk hang- en sluitwerk. Zo verkleint u de kans op inbraken aanzienlijk! Wanneer u kiest voor kunststof kozijnen met het VKG-keurmerk zit u altijd goed: deze voldoen aan de normen van het Politiekeurmerk.

Brandwerende kozijnen

Naast inbraken kijken we ook nog naar een andere soort veiligheid: brandveiligheid. Ook hierop scoren kunststof kozijnen goed. Kunststof is een materiaal wat zeer moeilijk ontvlambaar is en ook een brand niet zal verspreiden of bevorderen. Een flink verschil met bijvoorbeeld kozijnen van hout, die daar veel gevoeliger voor zijn.