Vragen? Bel naar (030) 750 98 01

VKG Nieuws & Blogs

Kleuren kunststof kozijnen

Kozijnen in de standaardkleuren wit of crème? De laatste tijd zien we juist een verschuiving naar kozijnen in opvallende kleuren zoals zwart en antraciet. Kozijnen bepalen voor een belangrijk deel de uitstraling van een woning of pand, kleur speelt daarbij dus ook een grote rol.

Welke kunststof kozijnen kleuren zijn er?

We hebben goed nieuws: kunststof kozijnen zijn eigenlijk in alle denkbare RAL-kleuren leverbaar. Natuurlijk is het aanbod kleuren wel per bedrijf verschillend. Populaire kunststof kozijnen kleuren zijn bijvoorbeeld antracietgrijs (RAL 7016), staalblauw (RAL 5011), zwart (RAL 9005) en zwartbruin (RAL 8022). Donkere kozijnen passen helemaal in een industriële en stoere stijl. Ze omlijsten als het ware uw uitzicht naar buiten als een ‘echt’ schilderij.

Donkere kozijnen buitenkant
Licht kozijn binnenkant
Lichte kozijnen binnenkant

Aandachtspunten kunststof kozijnen kleur

  • Kunststof kozijnen gaan jarenlang mee. Hierdoor is het wel belangrijk om niet alleen een kleur te kiezen die op dit moment ‘trendy’ is, maar die u bij wijze van spreken over 30 jaar nog steeds mooi vindt.
  • U kunt de kleur bepalen van zowel de binnenzijde als de buitenzijde van een kunststof kozijn. Deze kunnen verschillend zijn van elkaar.
  • Het grote voordeel van kunststof kozijnen (ten opzichte van hout) is dat kunststof kleurvast is en bestand tegen weersomstandigheden zoals bijvoorbeeld zon. Zo is er amper sprake van verkleuring door de jaren heen.
  • Toch iets anders? Naast de genoemde RAL-kleuren kunt u bij kunststof kozijnen ook kiezen voor een speciale houtlook. Dit is bijna niet te onderscheiden van echt hout, zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een mooie combinatie zoals zwart houtnerf.
Donkergrijze kunststof kozijnen in muur

Kunststof kozijnen kleur veranderen

Bij de keuze voor nieuwe kozijnen wordt de gewenste kleur direct op uw kozijnen toegepast. Maar wat zijn de opties wanneer u al kunststof kozijnen heeft en u de kleur wil gaan aanpassen? Ook dan zijn er voldoende mogelijkheden. Zo is het mogelijk om kunststof kozijnen over te schilderen in een andere kleur, of kunt u kiezen voor een speciale folie (leverbaar in kleur of houtnerf) die ook nog eens beschermt tegen weersinvloeden en vuil.