Vragen? Bel naar (030) 750 98 01
schoonmaken kunststof kozijnen

VKG Nieuws & Blogs

Kunststof kozijnen schoonmaken

Kunststof kozijnen zijn onderhoudsarm. Maar door de invloed van weer, wind en de tijd kunnen ze wel degelijk vies worden. Voor het behoud van mooie kozijnen, is het slim om regelmatig een schoonmaakbeurt in te plannen. We zetten onze tips op een rijtje in deze blog!

Schoonmaak kunststof kozijnen

Het is aan te raden om zowel de binnen- als de buitenkant van de kozijnen 1 tot 2 keer per jaar schoon te maken. Hierdoor voorkomt u dat schurende of bijtende vuildeeltjes zich aan de kozijnen hechten en het oppervlak beschadigen. Zit er vogelpoep, dode vliegjes of andere hardnekkig vuil op uw kozijnen? Dan is het verstandig om dit niet te lang te laten zitten, dit kan op termijn uw kozijnen beschadigen.

Voor een goede schoonmaak van kunststof kozijnen heeft u het volgende nodig:

  • Emmer
  • Handwarm sopje van water en mild reinigingsmiddel, zoals allesreiniger
  • Microvezel doel of zachte spons
  • Schone doeken

Hiermee kunt u direct aan de slag. Vermijd schuursponzen, harde borstels, schuurmiddelen of agressieve schoonmaakmiddelen. Deze kunnen zorgen voor krassen of andere beschadigingen.

Extra bescherming met autowas

Wilt u kozijnen weer echt laten glimmen? Dan kunt u autowas gebruiken. Autowas zorgt daarnaast op gladde kozijnen voor extra protectie. Vuil kan hierdoor moeilijker hechten aan uw kozijnen. Een slimme keuze ter bescherming van uw kozijnen!

Onderhoud van hang- en sluitwerk

Naast het onderhoud van de kunststof kozijnen zelf, heeft ook het hang- en sluitwerk ongeveer één keer per jaar een onderhoudsbeurt nodig. Zo kunt u de scharnieren inspuiten met teflon- of siliconenspray zoals WD40.

Vragen over kunststof kozijnen schoonmaken?

Heeft u vragen over kunststof kozijnen schoonmaken of andere vormen van onderhoud? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder met advies.