Vragen? Bel naar (030) 750 98 01
Draaikiepraam Gloudemans

VKG Nieuws & Blogs

Soorten kunststof kozijnen: welke passen bij u?

Vastglas? Valraam? Draaikiep? Of een combinatie van deze soorten in één kozijn? U hoort het al: u kunt met kozijnen alle kanten op. We vertellen u in deze blog alles over soorten kunststof kozijnen, standaard kozijnmaten en kunststof kozijnen profielen.

Soorten kunststof kozijnen

Allereerst starten we met de verschillende soorten kunststof kozijnen. We zetten de meest voorkomende soorten kozijnen voor u op een rijtje:

  • Vastglas: een raam wat bestaat uit een kozijn met beglazing, het raam kan niet open.
  • Draaikiep raam: raam dat zowel verticaal als horizontaal kan draaien.
  • Valraam: kiepstand aan een kant, waarbij het raam naar binnen opengaat.
  • Klepraam: kiepstand aan een kant, waarbij het raam naar buiten opengaat.

En dan kunt u met al deze soorten kunststof kozijnen nog alle kanten op. Denk aan het combineren van een draaikiepraam met vastglas, of een kozijn met een draaikiepraam en een valraam etc. Welke soort kunststof kozijnen de beste match is, is compleet afhankelijk van uw wensen. Zo is een draaikiepraam zeer geschikt wanneer u een ruimte eenvoudig wilt ventileren en past een valraam uitstekend in een kleine ruimte zoals een badkamer.

Standaard kozijnmaten

Vaak hebben leveranciers een vast aanbod kunststof kozijnen, met standaard kozijnmaten.

In de meeste gevallen zijn er minimale afmetingen en maximale afmetingen, waar uw kozijn aan moet voldoen om onder de noemer ‘standaard’ te vallen. Bent u op zoek naar iets anders, of gaat het om kozijn afmetingen die afwijken van de standaard kozijn afmetingen? Dan is maatwerk het antwoord!

Kunststof kozijnen profielen

Daarnaast heeft u de keuze uit verschillende kunststof kozijnen profielen, het aanbod verschilt sterk per leverancier. Zo gaat het bij de kunststof kozijn profielen bijvoorbeeld om het aantal dichtingsrubbers, isolatiekamers, de isolatiewaarde, de profielversteviging en het design. Elk kozijnprofiel heeft zo zijn eigen bouwtechnische en optische eigenschappen. Deze eigenschappen bepalen naast de uitstraling en de toepasbaarheid, ook deels de functionaliteit van de kozijnen voor uw woning.

Tot slot…

We kunnen nu dus een vinkje zetten bij het soort kunststof kozijnen, de afmetingen en de profielen. Denk daarnaast goed na over de kleur van het kozijn, de beglazing en het gewenste hang- en sluitwerk. Wilt u weten waar u nog op moet letten bij de aankoop van kunststof kozijnen? Download dan ons handige stappenplan! Dit helpt u in 7 stappen naar de juiste keuze voor kunststof kozijnen.

Draaikiepraam Gloudemans
Valraam Gloudemans