Menu

Boren in kunststof kozijn

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: het is mogelijk om te boren in kunststof kozijnen, maar het is geen ideale situatie. Wil je bijvoorbeeld na een tijdje andere raambekleding? Dan blijf je het gat wat je hebt moeten boren altijd zien, deze kun je niet meer herstellen. Verder zijn kunststof kozijnen voorzien van staalversteviging in een afgesloten luchtdichte kamer. Bij het doorboren van deze kamer kan er na een tijd roestvorming ontstaan, wat gevolgen heeft voor de kwaliteit van een kunststof kozijn.

Wij raden het daarom af om te boren in kunststof kozijnen. Bij sommige leveranciers is het zelfs zo dat de garantie vervalt, wanneer er schade ontstaat door boren in kunststof kozijnen.

Alternatieven voor boren

Kunststof kozijnen winnen steeds meer aan populariteit. Fabrikanten denken graag mee over slimme alternatieven, zodat boren in kunststof kozijnen niet noodzakelijk is. Populair zijn bijvoorbeeld klemsteunen, die geen schade toebrengen aan de kozijnen zelf. Klemsteunen zijn de ideale keuze voor onder andere draai-kiepramen. Deze bevestig je eenvoudig aan de boven-, zij- of onderkant en daar klik je als het ware de raamdecoratie op. Een andere optie zijn magneetplakstrips. Deze worden in een speciaal frame geplaatst, waarbij alles naadloos aansluit. Of je nu kiest voor jaloezieën, plisségordijnen of rolgordijnen, je kan met deze alternatieven alle kanten op.

Heb je vragen over boren in een kunststof kozijn, of een van de alternatieven? VKG Keurmerkbedrijven staan altijd voor je klaar met deskundig advies. Bekijk hier de leveranciers, montagebedrijven en dealers die een VKG Keurmerk hebben bij jou in de buurt.