Menu

Raambekleding kunststof kozijnen met of zonder boren?

Veel mensen vragen zich af of boren in hun kunststof kozijn een slimme keuze is. Het is mogelijk, maar toch raden we het af. De constructie van het kozijn heeft eronder te lijden en daarmee de levensduur. Gelukkig zijn er andere mogelijkheden om raambekleding te bevestigen aan de kunststof kozijnen.

Fabrikanten en leveranciers ontwikkelen mee en zorgen voor nieuwe oplossingen voor raambekleding voor kunststof kozijnen. Voor de montage van deze raamdecoratie op kunststof kozijnen maak je bijvoorbeeld gebruik van klemsteunen die je aan de boven-, zij- of onderkant van het raam bevestigt. Hier klik je de raambekleding op. Dit is de ideale oplossing als je op zoek bent naar raamdecoratie voor kunststof kozijnen met een draai-/kiepsysteem. Ook bestaan er speciale hoogwaardige plakstrips en zelfklevende montagesteunen om je raambekleding te bevestigen. Deze zijn geschikt voor zowel vaste ramen als een draai-/kiepsysteem en laten geen schade achter als je ze verwijdert.

Soorten raamdecoratie kunststof kozijnen

Hieronder staat de populairste raambekleding voor kunststof kozijnen op een rijtje. Het gaat hierbij om raambekleding voor kunststof kozijnen zonder te boren. Monteer je het toch liever met een paar schroeven? Vrijwel alle producten bieden hiervoor de mogelijkheid.

  • Rolgordijnen

    Rolgordijnen zijn geschikt voor iedere kamer, omdat ze beschikbaar zijn in ontzettend veel uitvoeringen. Kies bijvoorbeeld voor een semi-transparante stof die zorgt voor extra sfeer in de woonkamer en ga voor een verduisterende stof in de slaapkamer. Duo rolgordijnen bestaan uit twee stoflagen die je langs elkaar beweegt, om zo de lichtinval te bepalen.

  • Jaloezieën

    Met jaloezieën bepaal je zelf de gewenste doorkijk, lichtinval en mate van privacy. Draai de jaloezieën ’s avonds dicht als je behoefte hebt aan privacy en draai ze overdag helemaal open voor een aangename lichtinval. Jaloezieën zijn verkrijgbaar is diverse materialen en kleuren, zodat ze perfect passen bij jouw woonstijl. Zo staan houten jaloezieën mooi bij een landelijk interieur, terwijl aluminium jaloezieën goed passen bij een moderne inrichting.

  • Plisségordijnen

    Het is niet de meest gekozen raamdecoratie voor kunststof kozijnen, toch hebben plisségordijnen een aantal voordelen. De gordijnen bestaan uit strak gevouwen, geplooide (plissé) stof en zijn gemakkelijk te bedienen. Elektrisch of met de hand, de keuze is aan jou! Bovendien zijn vrij hangende plissés zowel van boven naar beneden, als van beneden naar boven te bedienen (zie afbeelding). Ook qua stof heb je veel keuze. Afhankelijk van de kamer kies je bijvoorbeeld voor transparante, semi-transparante of verduisterende stof.

Raambekleding, verschillende systemen

Als je kiest voor raambekleding die je bevestigt op het kunststof kozijn, lees dan goed de montagehandleiding van het betreffende product. Er zijn verschillende systemen en de handleiding geeft uitleg over de voorbereiding en de bevestiging zelf. Lees ook hoeveel gewicht het desbetreffende systeem kan dragen.

Wil je meer informatie om een goede keuze te maken? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Voorbeeld op de foto: plisségordijnen op kunststof kozijnen.
Leverancier: Focus Kozijntechniek