Menu

Schoonmaak kunststof kozijnen

Het is aan te raden om zowel de binnen- als de buitenkant van de kozijnen 1 tot 2 keer per jaar schoon te maken. Hierdoor voorkomt u dat schurende of bijtende vuildeeltjes zich aan de kozijnen hechten en het oppervlak beschadigen. Zit er vogelpoep, dode vliegjes of andere hardnekkig vuil op uw kozijnen? Dan is het verstandig om dit niet te lang te laten zitten, dit kan op termijn de kozijnen beschadigen.

Voor een goede schoonmaak van kunststof kozijnen heb je het volgende nodig:

  • Emmer
  • Handwarm sopje van water en mild reinigingsmiddel, zoals allesreiniger
  • Microvezel doek of zachte spons
  • Schone doeken

Hiermee kun je direct aan de slag. Vermijd schuursponzen, harde borstels, schuurmiddelen of agressieve schoonmaakmiddelen. Deze kunnen zorgen voor krassen of andere beschadigingen.

Extra bescherming met autowas

Wil je de kozijnen weer echt laten glimmen? Dan kun je autowas gebruiken. Autowas zorgt daarnaast op gladde kozijnen voor extra protectie. Vuil kan hierdoor moeilijker hechten aan de kozijnen. Een slimme keuze ter bescherming van de kozijnen!

Onderhoud van hang- en sluitwerk

Naast het onderhoud van de kunststof kozijnen zelf, heeft ook het hang- en sluitwerk ongeveer één keer per jaar een onderhoudsbeurt nodig. Zo kun je de scharnieren inspuiten met teflon- of siliconenspray zoals WD40.