Menu

Overzicht op de keten

Controle op de keten, overzicht op alle stappen, geeft ons het vertrouwen dat onze leden u een top-product leveren. Daarom durven we ook de stevige garanties met een lange geldigheidsduur die onze leden meegeven, te waarborgen.

Wij hebben als brancheorganisatie kwaliteit van de producten en montage hoog in het vaandel staan. Het is voor aangesloten bedrijven de reden van hun lidmaatschap. Wij zijn er voor de branche zelf, maar zeker ook voor u. Onze rol is om het proces van start tot finish te adviseren en te controleren. Zo wordt een hoge kwaliteitsstandaard behaald. Dat geeft vertrouwen, wat heel belangrijk is bij een dergelijke investering. Onderdeel van de VKG-zekerheden zijn onder anderen de gecertificeerde- en gediplomeerde monteurs, tien jaar garantie op product en montage en de strenge kwaliteitseisen en -controles. Als bewijs van de zekerheden ontvangt u het VKG Keurmerkgarantiecertificaat.

VKG Waarborgfonds

Het nieuwe jaar is extra goed begonnen voor ons én voor u. Met de start van 2022 hebben wij het VKG Waarborgfonds in het leven geroepen. Dit is een branche-overkoepelend garantiefonds voor alle projecten die binnen het keurmerk worden uitgevoerd. Onze leden moesten al voldoen aan een groot aantal duurzaamheidseisen, kwaliteitseisen en de daarbij behorende keuringen. Het VKG Waarborgfonds draagt zorg dat ieder project niet enkel verzekerd is door de garanties die geboden worden door onze leden bij aanschaf, maar ook van nakoming van die garanties door ons als brancheorganisatie.

Wat houdt het precies in?

Deze verzekering in de vorm van het VKG Waarborgfonds is onderdeel van de overeenkomst wanneer uw aanschaf onder het keurmerk valt. Mocht er onverhoopt iets gebeuren met uw leverancier, dan staat het VKG Keurmerk in voor alle garanties. Bij een zakelijk meningsverschil kunt u, mocht het nodig zijn, altijd terugvallen op een onafhankelijke geschillencommissie. We gaan er natuurlijk vanuit dat dit beide nooit nodig zal zijn, maar tegelijkertijd vinden we het belangrijk dat u als consument goed beschermd bent.

Wij zijn enthousiast! We staan nu nog steviger voor een hoge kwaliteit van producten, service en garantie.