Menu

Kunststof kozijnen voor een gezond klimaat

In de zoektocht naar een perfect isolerend kozijn kwam al snel het kunststof kozijn als beste uit de bus. Daarna was het zoeken naar een goede leverancier. Meneer V. koos op de VKG Keurmerkwebsite een paar VKG leveranciers uit de buurt uit en ging op pad. En ja, als je buurman goede ervaring heeft met een leverancier, dan geeft dat een bepaalde voorsprong.

De betreffende VKG leverancier werd gekozen, het draaikiepraam met bijbehorend kozijn voor de babykamer én een voordeur werden besteld. De voordeur bleek een enorme besparing in energie te geven en was daarmee de aanleiding om gebruik te maken van de Energiebespaarlening.

Geen stress vanwege keuze voor Keurmerk

En toen bleef het lange tijd stil. En eigenlijk net na het moment dat de kozijnen geleverd zouden worden, ontving de familie een mail van een advocaat. De leverancier was in de problemen gekomen en kon niet leveren. “Het was geen leuk bericht, maar ongerust was ik niet. Ik had bewust gekozen voor een keurmerk en wist dat de VKG betrokken zou worden, ” vertelt de heer V.

V. nam contact op met VKG en diende zijn claim in. Het VKG bureau selecteerde vervolgens VKG Keurmerkleverancier Amstelland kozijnen om de opdracht in te vullen. “Exact de reden dat het Waarborgfonds een van de vier zekerheden is van het keurmerk. De aanbetaling was volledig gedaan en meneer had recht op een zorgvuldige afhandeling van zijn bestelling zonder bijkomende kosten”, benadrukt Albert Zegelaar, directeur van VKG Keurmerk.

Alles op alles gezet

VKG Keurmerkleverancier Amstelland pakte dit snel op want vanwege de Energiebespaarlening en het afgegeven bouwdepot was er inmiddels haast geboden. In die tijd een flinke uitdaging vanwege de vele aanvragen en volle planning in montage. Evan blikt terug: “We hebben alles gedaan binnen onze mogelijkheden om ervoor te zorgen dat baby V. op een fijne, goed geïsoleerde kamer terecht kon. In samenwerking met VKG is dat gelukt. Het geeft een goed gevoel dat we de familie konden helpen.”