Heb je vragen? Mail ons op info@vkgkeurmerk.nl
Menu

Het raam en de entree vormen de verbinding tussen een gebouw en de buitenwereld. Kozijnen laten een duidelijke handtekening achter in de architectuur. Net als de hele bouwkolom zet de kunststofkozijnenbranche sterk in op duurzame innovatie. De esthetische waarde van gevelbekleding wordt hier vanzelfsprekend in meegenomen.

Inspireren

Met de VKG Architectuurprijs willen we lof uiten aan projecten die het verdienen. Anderzijds willen we architecten, projectontwikkelaars, aannemers, gemeentes, woningcoöperaties en andere spelers in de bouw inspireren. De nieuwe generatie kunststof kozijnen staat voor mooie mogelijkheden en duurzame innovatie, onder andere door een al jaren functionerend recyclesysteem.

Vakjury

De VKG Architectuurprijs kent twee categorieën: Nieuwbouw en Renovatie, bij beide is duurzaamheid een randvoorwaarde.

De jury bestaat uit vakmensen uit de bouwwereld en het duurzaamheidslandschap. Oud-winnaars Arthur Nuss (Global Architects) en Arno Kolen (Charcoal) selecteren en beoordelen samen met duurzaamheidexpert Mantijn van Leeuwen (Nibe) en directeur VKG Albert Zegelaar de genomineerde projecten.

Building Holland

Building Holland is hét 2-daagse event voor verduurzaming van de gebouwde omgeving, bomvol kennis en innovaties. Duurzaam Gebouwd en Stedebouw en Architectuur zijn de contentpartners van Building Holland, en verzorgen met hun netwerk en kennis de inhoud van het event. Vanuit het partnerschap met Duurzaam Gebouwd heeft VKG dit podium gekozen om de prijs uit te reiken. Albert Zegelaar: “Met dit event staan we midden tussen de professionals uit de bouwwereld die dezelfde visie dragen als wij.”

De genomineerden

De genomineerden zijn architecten met lef. Vakmensen die vooruitdenken en de veelzijdigheid en duurzaamheid van kunststof gevelbekleding hebben gebruikt in hun ontwerpen, in nieuwbouw of in renovatie en herbestemming.

Ben of ken je een architect met een gebouw dat gezien mag worden en past bij de VKG Architectuurprijs? Meld het project aan en wellicht is dat project straks genomineerd en zelfs winnaar. Tot en met 8 september kunnen projecten aangedragen worden.

Meld je project aan voor de VKG Architectuurprijs 2023

Winaars vorige editie

De 12e editie van de VKG architectuurprijzen, in 2018, werd gewonnen door projecten Zuringhof, Urban Lofts en De Leyhoeve. In de categorie Renovatie viel Zuringhof van De Vierde Toren in samenwerking met TBV Wonen en Driessen Kunststof in de prijzen. En in de categorie nieuwbouw pakte Urban Lofts door Global Architects in samenwerking met Bot Bouw en Schipper Kozijnen de prijs. Marquart Architecten ging er samen met Roozen van Hoppe en Raamfabrikant Op ’t Hoog vandoor met de Publieksprijs voor het project Woonlandschap de Leyhoeve.
De jury loofde de winnende bouwprojecten om de innovatieve en architectonische wijze van verwerking van kunststof kozijnen waarmee de talrijke mogelijkheden van kunststof kozijnen volledig getoond worden.