Heb je vragen? Mail ons op info@vkgkeurmerk.nl
Menu

Technisch en communicatief

De montagecursus doorloopt in twee dagen, zes modules. De cursus is in eerste instantie bedoeld voor monteurs, maar is ook een mooie aanvulling voor keurmeesters, werkvoorbereiders en verkoopmedewerkers. In de verschillende modules gaan we in op allerlei facetten; van technische aard en de communicatie met klanten. Leidend zijn de VKG Kwaliteitseisen & Adviezen. De cursus vindt plaats In Geldermalsen, op locatie bij SKG-IKOB.

Zes modules

De zes modules van deze cursus grijpen mooi in elkaar en versterken elkaar. Samen bedekken ze alle aspecten van het vak.

 • Module 1

  Hierin wordt uitgelegd waar het VKG Keurmerk zich mee bezighoudt. Hierbij komt ook de SKG-IKOB en de meetwagen aan bod.

 • Module 2

  Deze module staat in het teken van kwaliteitszorg en klantgerichtheid. Het begrip kwaliteit wordt uitgelegd en de principes van kwaliteitszorg worden behandeld. Kwaliteit heeft niet alleen te maken met technische aspecten, maar ook met de omgang met klanten. Hierbij is communicatie een belangrijk aspect.

 • Module 3

  Dit is het onderdeel waar het gaat over kunststof gevelelementen.

 • Module 4

  In deze module gaat het over de voorwaarden tot goed werken: de werkvoorbereiding. Hieronder vallen zaken als planning, orde & netheid en maatvoering.

 • Module 5

  In de voorlaatste module staat de montage centraal, inclusief afwerking.

 • Module 6

  We sluiten af met het onderwerp inbraakpreventie.

De cursusleider

Keurmeester Rense Visser geeft de cursus op locatie van SKG IKOB. Hij is technisch geschoold en vanaf 1977 werkzaam in de kozijnindustrie. Hij is een zeer gedreven opleider, maar ook adviseur en begeleider in onze branche. Rense is geïnteresseerd in het verbeteren van kwaliteit in de dagelijkse werkzaamheden. Daarnaast en daarmee stimuleert hij mensen plezier te vinden in hun werk. Bijkomend voordeel: met de toename van plezier, groeit de kwaliteit vaak vanzelf. Zoals hij zelf zegt: “Als het goed gaat vinden ze het leuk, als ze het leuk vinden gaat het beter.”