Heb je vragen? Mail ons op info@vkgkeurmerk.nl
Menu

Visie in de praktijk

Gebouwen worden veelal met de grootste zorg ontworpen, er zit een visie achter. Kunststof kozijnen zijn flexibel en passen zich aan aan die visie. Kozijnen in afwijkende vormen zijn goed te vervaardigen van kunststof. Wat betreft de verbinding zijn er ook verschillende mogelijkheden, zo kan een kozijn een zeer moderne uitstraling hebben of juist uitgevoerd zijn met een originele houtverbinding. Een glad, strak kozijn of een houtnerfstructuur, vrijwel niet van echt te onderscheiden, het kan allemaal. Ook zijn alle RAL-kleuren mogelijk. Dat er vele mogelijkheden zijn in uitstraling en toepassing wordt elke dag in de praktijk bewezen.

VKG Architectuurprijs

Kozijnen laten een duidelijke handtekening achter in de architectuur. Samen zetten we als branche sterk in op duurzame innovatie. Met de VKG Architectuurprijs voor duurzame en innovatieve kunststof kozijnen zetten we de vooruitgang in de schijnwerpers en laten we zien hoe deze doelstelling hand-in-hand gaat met kwaliteit en esthetiek.

Een paar voorbeelden

Hoge kozijnen in Urban Lofts

Het appartementencomplex Urban Lofts in Zwaag werd in 2018 door de vakjury onderscheiden met de VKG Architectuurprijs in de categorie nieuwbouw. Bij de toekenning van de prijs speelde een belangrijke rol dat in het ontwerp voorbeeldig gebruik is gemaakt van de technische, esthetische, praktische en financiële kenmerken van kunststof kozijnen. Het project werd ontwikkeld in zogenoemd Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Dit betekent dat de toekomstige bewoners gezamenlijk de uiteindelijke zeggenschap hadden over de te realiseren appartementen.

Kantoorgebouw transformeert naar woningen

In Rijswijk aan het water de Vliet is het voormalige kantoorgebouw getransformeerd naar woningen. Door deze transformatie heeft het lege kantoorgebouw een nieuwe bestemming gekregen. Met de plannen voor ’transformatie’ van de gemeente Rijswijk wordt de kantorenleegstand aangepakt, die op veel plekken in de regio een groot probleem is. Totaal zijn er 25 luxe appartementen gerealiseerd. Project “HoornStaete” gelegen aan De Vliet naast de Hoornbrug op korte afstand van het oude centrum. De gevel aan de Vlietzijde is voorzien van veel glas, van vloer tot plafond.

Geprofileerde witte  kunststof kozijnen

Voor de huid is een stucvorm gekozen met een opvallende groene kleur en structuur, als verwijzing naar het kruid Zuring, de straat waarin het gebouw is gelegen. Door de combinatie van het specifieke gevelpatroon, de afgeronde vormen, de witte toevoegingen (balkons, luifels en dakranden) en de diepe neggen met witte kunststof kozijnen, krijgt de contrastrijke gevel een unieke en eigentijdse verschijningsvorm en het gebouw een ‘aaibaar’ karakter. De geprofileerde witte kunststof kozijnen vormen binnen dit architectonisch spel een belangrijk accent in de uitstraling van het gerenoveerde gebouw.

Buiten de kaders van het kozijn

Daar waar standaardoplossingen niet de jullie oplossing zijn, denken we graag mee. Als de eisen om circulaire bouw vragen, dan brengen wij jullie graag in contact met fabrieken en leveranciers die innovatieve wegen bewandelen. Iedere dag komen er meer mogelijkheden bij en die versnelling daar dragen wij graag aan bij. Twijfel dus niet en bevraag ons, daag ons uit. Zo nemen we samen verantwoordelijkheid voor duurzame ontwikkelingen.

  • samen zijn we verantwoordelijk
  • duurzame innovatie voor de branche
  • draag zelf ook bij