Heb je vragen? Mail ons op info@vkgkeurmerk.nl
Menu

Waarborgfonds

Het VKG Waarborgfonds zorgt dat alle aankopen en afspraken onder het VKG Keurmerk altijd worden nagekomen. Dat betekent dat de aanbetaling verzekerd is, ook als er iets misgaat. En de opdracht wordt altijd uitgevoerd, waarbij de vastgelegde afspraken het uitgangspunt vormen. Zo is ieder project niet enkel verzekerd door de garanties die geboden worden bij aanschaf, maar ook van nakoming van die garanties door de brancheorganisatie.

Het zekere voor het onzekere

Het VKG Waarborgfonds is voor de zakelijke markt optioneel. De kosten voor deze garantie bedragen 3 promille van de opdracht. Wanneer het project een waarde van meer dan EUR 150.000,- vertegenwoordigt, vindt er een bouwplaatskeuring plaats. Deze wordt uitgevoerd door een onafhankelijk keurmeester en bouwt extra zekerheid in voor jullie bedrijf, voor de opdrachtgevers en de eindgebruikers.

Garantie & Waarborgfonds

  • Waarborgfonds geeft overkoepelende garantie op het nakomen van garantie
  • Mogelijkheid tot tien jaar garantie op product en montage op basis van VKG Keurmerkcertificaat.
  • Geschillenprocedure bij klachten.

VKG Keurmerkcertificaat

Wanneer gekozen is voor het waarborgfonds, kan daar aanspraak op gedaan worden met het VKG Keurmerkcertificaat. Bij oplevering van de kozijnen wordt het certificaat overhandigd. Dit is het bewijs van garantie op de productie, de montage, de kleur en de andere voorwaarden. Het certificaat is gekoppeld aan de kozijnen en daarmee overdraagbaar van eigenaar.

Vereniging van Eigenaren

Wij zien een VvE als een verzameling van individuele opdrachtgevers en geven daarom dezelfde garanties als bij particulieren.

Lees hier meer over de zekerheden voor VvE’s.