Heb je vragen? Mail ons op info@vkgkeurmerk.nl
Menu
Filter op:
23 artikelen en projecten
Artikel

Energie-uitdagingen zorgen voor toenemend duurzaam gedrag

Voor vele huishoudens en bedrijven vormen de verhoogde energieprijzen een serieus probleem. Daar waar het kan worden, wordt kritisch gekeken naar het energieverbruik. Dit komt bovenop de toenemende zorg over de klimaatveranderingen. Beide factoren leiden tot gedragsverandering

Artikel

TNO: “Het verduurzamen van woonhuizen moet sneller.”

Recent deed onderzoeksinstituut TNO een oproep aan de politiek, woningcoöperaties, de bouwsector en energiebedrijven: Het verduurzamen van woonhuizen gaat niet snel genoeg. Een beter nationaal isolatieprogramma zou moeten zorgen voor de verduurzaming van in ieder geval 1,5 miljoen slecht geïsoleerde woningen.

Artikel

Vraag aan minister: versoepel VvE-besluitvorming bij duurzaamheidheidsaanpassingen

Een collectieve aanpak van een VvE heeft voordelen, maar kent ook beperkingen. Want hoe pak je het aan als jij graag nieuwe kozijnen met tripleglas wilt om je huis te verduurzamen, maar de VvE stemt daar niet mee in?

Artikel

Circulaire doelstellingen vragen een coöperatieve benadering 

Er zijn van die projecten die je bijblijven. Projecten waarbij het proces gaat over verbinding tussen de verschillende partijen en vertrouwen in elkaar. Een proces waar VKG trots op is. Lees alles over de aanpak en het waarmaken van de circulaire ambities van de opdrachtgever en het bouwteam.

Circulaire geveleconomie Artikel

VKG Keurmerk sluit aan bij Duurzaam Gebouwd

We zetten een mooie stap richting de ambities op duurzaamheidsgebied. VKG Keurmerk is als partner toegetreden tot het netwerk van Duurzaam Gebouwd.

Rise Residence Sorghvliet den haag door Ploeg Kozijnen Project

Industriële uitstraling voor luxe appartementen

In het chique Sorghvliet in Den Haag werden 20 ruime appartementen en een riant penthouse voorzien van kunststof kozijnen van Ploeg kozijnen.

Oplevering met opleverapp Artikel

Efficiënter opleveren met Opleverapp.

Het is belangrijk dat de VKG Opleverapp onze processen vereenvoudigt en voor de klant het opleverproces makkelijker en duidelijker maakt.

Scholencomplex Eindhoven Artikel

BENG-eisen geven een raamwerk

De BENG-eisen maken dat de keten moet innoveren op duurzaamheid. Kozijnen spelen een belangrijke rol in de invulling van BENG 1.

subsidie kunststof kozijnen Artikel

Subsidies 2022: ISDE regeling voor particulieren en zakelijke gebruikers

Als particulier kun je subsidie aanvragen voor duurzame energie en energiebesparingen. Voor VVE’s gelden andere voorwaarden.