Heb je vragen? Mail ons op info@vkgkeurmerk.nl
Menu
Filter op:
36 artikelen en projecten
Artikel

Kunststofkozijnenbranche kiest circulaire bouweconomie

Vooruitgang gaat over het dragen van verantwoordelijkheid, niet wachten, niet wijzen, maar durven. De eerste stap is inzicht verkrijgen, hoe belastbaar zijn de producten die jij levert? Er zit een proces vóór en een proces ná het eigen proces, ook daar moet je naar kijken. Het inzicht en de verantwoordelijkheid zijn grote thema’s binnen de kunststofkozijnenbranche. Net als in iedere branche zijn er kartrekkers nodig om stappen te nemen. 

Artikel

Slopen wordt delven

Het huidige grondstoffentekort geeft een flinke impuls aan het kijken naar andere manieren van omgaan met primaire stoffen. Het vraagt om innovatie en investering in kennis en technieken. Bovenal moeten we al bij het ontwerp van producten nadenken over hergebruik.

Artikel

Genomineerden VKG Architectuurprijs 2023

De kwaliteit van de inzendingen was hoog. Toch heeft de vakjury zes projecten genomineerd om mee te dingen naar de VKG Architectuurprijs. De genomineerden zijn architecten met lef. Vakmensen die vooruitdenken en de veelzijdigheid en duurzaamheid van kunststof kozijnen. Precies wat nu nodig is op weg naar de circulaire bouweconomie.

Artikel

Raambekleding voor kunststof kozijnen

De kracht van kunststof kozijnen zit hem in de constructie. Deze intact laten is belangrijk. Dat is een uitdaging bij het plaatsen van raambekleding. Boren en schroeven is immers geen aanrader. Er is een perfect antwoord en deze is ruim 10 jaar geleden ontwikkeld door een partner van VKG Keurmerk.

Artikel

Podium voor koplopers

In december vindt de 13e editie van de VKG Architectuurprijs plaats. Samen met Stedebouw & Architectuur is VKG op zoek naar architectonische projecten met kunststof kozijnen. Circulariteit, innovatie en natuurlijk esthetiek zijn de belangrijkste pijlers in de beoordeling. De inschrijving is 1 juni 2023 van start gegaan en de inzendingen worden beoordeeld door een veelzijdige vakjury. We bevragen jurylid Mantijn van Leeuwen (Nibe) wat deze prijs kan betekenen in een snel veranderende bouwwereld.

Artikel

Een duurzaam gebouw behoudt zijn waarde

Een terugblik op de VKG Architectuurprijs 2018 Het begrip duurzaamheid is op verschillende manieren uit te leggen. We spreken over duurzaamheid in de context van een lagere milieubelasting door minder verbruik van grondstoffen én een lange levensduur van producten. In het kader van de VKG Architectuurprijs willen we ook de duurzaamheid van een goed ontwerp belichten.

Artikel

13e editie VKG Architectuurprijs

De 13e editie van de VKG Architectuurprijs is gestart. Dé vakprijs voor projecten waarbij esthetiek, circulariteit, uitvoeringstechniek en kunststof kozijnen perfect deel uitmaken van het ontwerp. Tot en met 8 september kunnen projecten aangedragen worden. We nodigen architecten en opdrachtgevers uit hun succesproject te delen en aan te melden voor deze eervolle prijs.

Artikel

Is prefab de sleutel naar een circulaire bouwwereld?

Een artikel van Bouwwereld inspireerde ons. De strekking is dat de logistieke sector de bouwwereld gaat overnemen. Een bold statement, dat natuurlijk enige toelichting verdient. Ook legden we direct de link met uitspraken van Jan Slagman van VKG-lid Europrovyl.

Artikel

VKG-lid Europrovyl

Europrovyl is een van Nederlands grootste en meest duurzame producent van kunststof kozijnen, lid van VKG en onderdeel van de VHZ-groep. De groep bestaat uit bedrijven werkzaam in de kozijnensector. In dit artikel spreken we Jan Slagman, Commercieel Directeur en groot voorstander van duurzame innovatie.