Heb je vragen? Mail ons op info@vkgkeurmerk.nl
Menu
Filter op:
27 artikelen en projecten
Artikel

Duurzame kozijnen, de juiste investering

Kunststof heeft misschien niet direct een duurzame associatie. Het zal je daarom wellicht verbazen dat er weinig verschil is in milieu-impact van de verschillende materialen. Als je bij kunststof tenminste kiest voor kozijnen waarvan een deel bestaat uit gerecyclede grondstoffen. Bij kozijnen met het VKG Keurmerk is dat het geval.

Artikel

Nationaal Groeifonds steunt Circulaire Geveleconomie

Het Nationaal Groeifonds kent 100 miljoen toe aan het programma Toekomstbestendige Leefomgeving waarvan 2,8 miljoen bestemd voor de Circulaire Geveleconomie. Met deze investering kunnen de plannen voor een Circulaire Geveleconomie uitgerold worden. VKG is een van de vijf initiërende brancheorganisaties.

Artikel

VKG Keurmerk en VHZ vinden elkaar in duurzame koers

Het nieuwe jaar begint goed voor de kozijnenbranche, met de aansluiting van VHZ Groep bij VKG Keurmerk. Met het lidmaatschap van de marktleider in kunststof kozijnen, zijn ook de producerende bedrijven Kumij, Transcarbo, Smits kozijnen en Europrovyl onder de VHZ-paraplu lid geworden.

Artikel

Schoolgebouw van de toekomst: circulair en flexibel  

Circulair ontwerpen en bouwen is de toekomst, maar hoe komen we daar? Wat heeft de branche nodig om te komen tot structurele en duurzame oplossingen voor schoolgebouwen? We vroegen architect Thomas Bögl en adviseur huisvesting Marco de Wit naar de wensen en drempels die zij tegenkomen.

Artikel

Energie-uitdagingen zorgen voor toenemend duurzaam gedrag

Voor vele huishoudens en bedrijven vormen de verhoogde energieprijzen een serieus probleem. Daar waar het kan worden, wordt kritisch gekeken naar het energieverbruik. Dit komt bovenop de toenemende zorg over de klimaatveranderingen. Beide factoren leiden tot gedragsverandering

Artikel

TNO: “Het verduurzamen van woonhuizen moet sneller.”

Recent deed onderzoeksinstituut TNO een oproep aan de politiek, woningcoöperaties, de bouwsector en energiebedrijven: Het verduurzamen van woonhuizen gaat niet snel genoeg. Een beter nationaal isolatieprogramma zou moeten zorgen voor de verduurzaming van in ieder geval 1,5 miljoen slecht geïsoleerde woningen.

Artikel

Vraag aan minister: versoepel VvE-besluitvorming bij duurzaamheidheidsaanpassingen

Een collectieve aanpak van een VvE heeft voordelen, maar kent ook beperkingen. Want hoe pak je het aan als jij graag nieuwe kozijnen met tripleglas wilt om je huis te verduurzamen, maar de VvE stemt daar niet mee in?

Artikel

Circulaire doelstellingen vragen een coöperatieve benadering 

Er zijn van die projecten die je bijblijven. Projecten waarbij het proces gaat over verbinding tussen de verschillende partijen en vertrouwen in elkaar. Een proces waar VKG trots op is. Lees alles over de aanpak en het waarmaken van de circulaire ambities van de opdrachtgever en het bouwteam.

Circulaire geveleconomie Artikel

VKG Keurmerk sluit aan bij Duurzaam Gebouwd

We zetten een mooie stap richting de ambities op duurzaamheidsgebied. VKG Keurmerk is als partner toegetreden tot het netwerk van Duurzaam Gebouwd.