Heb je vragen? Mail ons op info@vkgkeurmerk.nl
Menu
Filter op:
41 artikelen en projecten
Artikel

Op weg naar een collectief retoursysteem

De overheid heeft gesteld dat onze gehele economie in 2050 circulair is. Voor 2030 mikt het kabinet op een halvering van het gebruik van de hoeveelheid primaire grondstoffen. Een circulaire economie vraagt om duurzaam hergebruik en innovatief bouwen. In alle facetten van de bouw worden op dit moment stappen genomen om het bouwproces te verduurzamen, waarbij de gevelbouw toch wel vooroploopt.

Artikel

De Montageschool Kunststof Kozijnen aan het ROC Tilburg

Erwin Zilverberg, al 18 jaar docent timmeren en metselen aan het ROC Tilburg, speelt een belangrijke rol in het opzetten van de Montageschool Kunststof Kozijnen. Deze leerweg op het ROC richt zich specifiek op het opleiden van vakmensen voor de kunststofkozijnensector.

Project

Stijlvol brood bakken

Een stijlvolle bakkerij in het ‘Hart van Alphen’ is voorzien van prachtige kozijnen met een matte UV-bestendige folie. Een strakke en chique invulling waarmee de aannemer en projectontwikkelaar ‘outside the box’ gingen,

Artikel

Circulaire geveleconomie gebaat bij urban mining

Recyclesystemen zoals die van VKG spelen een belangrijke rol in de transitie naar de circulaire bouw- en geveleconomie. Daar waar overheden, organisaties en bedrijven de handen ineenslaan, wordt positieve ontwikkeling gerealiseerd. Een mooi voorbeeld is de samenwerking tussen sloopbedrijven en bedrijven die gespecialiseerd zijn in inventarisatie, opslag en/of recycling.

Artikel

ROC en VKG lanceren Montageschool Kunststof Kozijnen

De behoefte aan vakmensen is overal groot, zo ook in de kunststofkozijnenbranche. Het is een van de redenen waarom ROC en VKG de krachten hebben gebundeld. Het resultaat is de Montageschool Kunststof Kozijnen: een leerwerktraject voor zowel carriereswitchers en zij-instromers als jongeren en monteurs die hun vakkennis willen vergroten.

Artikel

Kunststofkozijnenbranche kiest circulaire bouweconomie

Vooruitgang gaat over het dragen van verantwoordelijkheid, niet wachten, niet wijzen, maar durven. De eerste stap is inzicht verkrijgen, hoe belastbaar zijn de producten die jij levert? Er zit een proces vóór en een proces ná het eigen proces, ook daar moet je naar kijken. Het inzicht en de verantwoordelijkheid zijn grote thema’s binnen de kunststofkozijnenbranche. Net als in iedere branche zijn er kartrekkers nodig om stappen te nemen. 

Artikel

Slopen wordt delven

Het huidige grondstoffentekort geeft een flinke impuls aan het kijken naar andere manieren van omgaan met primaire stoffen. Het vraagt om innovatie en investering in kennis en technieken. Bovenal moeten we al bij het ontwerp van producten nadenken over hergebruik.

Artikel

Genomineerden VKG Architectuurprijs 2023

De kwaliteit van de inzendingen was hoog. Toch heeft de vakjury zes projecten genomineerd om mee te dingen naar de VKG Architectuurprijs. De genomineerden zijn architecten met lef. Vakmensen die vooruitdenken en de veelzijdigheid en duurzaamheid van kunststof kozijnen. Precies wat nu nodig is op weg naar de circulaire bouweconomie.

Artikel

Raambekleding voor kunststof kozijnen

De kracht van kunststof kozijnen zit hem in de constructie. Deze intact laten is belangrijk. Dat is een uitdaging bij het plaatsen van raambekleding. Boren en schroeven is immers geen aanrader. Er is een perfect antwoord en deze is ruim 10 jaar geleden ontwikkeld door een partner van VKG Keurmerk.