Heb je vragen? Mail ons op info@vkgkeurmerk.nl
Menu

Hoe duurzaam zijn kozijnen van kunststof?

In een wereld die snel verandert en waar gerichte actie nodig is, heeft ook binnen de wereld van kozijnen duurzaamheid de focus. We kunnen het onderverdelen in vier gebieden:

  • 1. Het proces van maken, vervoeren en monteren. Er wordt hard gewerkt aan bio-attributed PVC, een kunststof waarvoor geen fossiele grondstoffen voor nodig zijn.
  • 2. De goede isolatie houdt de warmte binnen in de winter en zorgt dat in de zomers de binnenruimte niet te heet wordt. Dit scheelt energie voor stoken en koelen.
  • 3. De levensduur van kozijnen is natuurlijk heel belangrijk als we het hebben over duurzaamheid.

    Kunststof kozijnen met een VKG Keurmerk zijn van hoge kwaliteit en worden enkel door gecertificeerde monteurs geplaatst. Dit komt de levensduur ten goede. Bovendien hoef je tijdens die levenscyclus minimaal tijd, geld en materiaal te besteden aan onderhoud. Af en toe even schoonmaken met een zacht sopje en een doekje is voldoende.

  • 4. De echte levensduur van een kunststof kozijn zit hem in de recyclemogelijkheden. Het kozijn kan tot wel 10 keer gerecycled worden, zonder verlies van kwaliteit.

Nieuwe kozijnen, grote voordelen

De hogere energieprijzen maken dat veel huishoudens en bedrijven versneld kiezen voor nieuwe kozijnen. Als de levensduur van de oude kozijnen op zijn einde loopt wil je ze liever nu vervangen dan een paar jaar later.
De verbeterde isolatie bespaart energiekosten en zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. Nu voor jou in woonplezier en als je je huis wilt verkopen in de verkoopprijs.

Denk je erover jouw kozijnen te vervangen? Dan zijn kunststof kozijnen een goede investering.

Onze blik op kunststof kozijnen

Als we kijken naar de levensduur van kozijnen, maar ook in producten in het algemeen, dan zie je dat het maakproces essentieel is. Welke materialen worden er gebruikt en hoe is de samenstelling en kwaliteit van die materialen? Ook de montage heeft veel invloed op de levensduur van de kozijnen.

Het VKG Keurmerk heeft hoge kwaliteitseisen en alle kozijnen moeten geplaatst worden door de gecertificeerde monteurs van onze leveranciers. Die kwaliteitsbewaking maakt het een duurzame investering voor jou.