Heb je vragen? Mail ons op info@vkgkeurmerk.nl
Menu

Recystel kunststof stelkozijn profielen

De Compagnie 7
1689 AG Zwaag

Openingstijden:

Ma - Vrij
07.00 - 16.00 uur

Recystel kunststof stelkozijn profielen

De eisen rondom duurzaam en energiezuinig bouwen worden steeds verder aangescherpt. Naast een uitgekiende isolatie van daken, vloeren en gevels is het zorgvuldig afdichten van naden en kieren essentieel om een optimale luchtdichting te garanderen. Fabrikant en leverancier RecyStel draagt hieraan zijn steentje bij met een assortiment stelkozijnprofielen voor kunststof, houten en aluminium kozijnen, waaraan een speciaal schuimgas is toegevoegd. Dankzij dit schuimgas kunnen de stelkozijnprofielen net zo eenvoudig worden verwerkt als hout. Het materiaal zorgt bovendien voor een uitmuntende thermische isolatie en is bij uitstek geschikt voor passiefhuisconstructies, Nul-op-de-Meterwoningen en (B)ENG-projecten.

De duurzame, isolerende en 100% recyclebare RecyStel stelkozijnprofielen zijn verkrijgbaar via een webshop. Kozijnmontagebedrijven, timmerbedrijven en aannemers hebben keuze uit diverse profielvarianten, met een aanzichtbreedte van 18 tot 21 mm, die zowel in losse lengtes als in grote aantallen besteld kunnen worden. De stelkozijnprofielen zijn zowel geschikt voor kunststof, houten als aluminium kozijnen, in nieuwbouw en renovatie.

Waarom een stelkozijn?

Een stelkozijn (ook wel: stelkozijnprofiel, stellijst of stelkantstuk) is een houten of in ons geval een kunststof lat of frame die in de spouw (muuropening) wordt aangebracht en zo de verbinding vormt tussen de buiten- en binnenmuur. Dankzij het stelkozijn zit het uiteindelijke montagekozijn veel steviger in de spouwmuur en worden beschadigingen voorkomen. Doordat het montagekozijn niet verankerd is in de spouwmuur, is er minder kans op scheuren en schade in de binnenmuur. Bovendien wordt het risico dat het kozijn los gaat zitten, slim ondervangen. De belangrijkste functie van het stelkozijn is echter om een goede en duurzame kierdichting en wind- en waterdichtheid te garanderen en om tocht in de spouwmuur te voorkomen.

VKG-proof

VKG schrijft voor dat stelkozijnen voldoende sterk, stijf en duurzaam moeten zijn, om optredende belastingen volgens de NEN-EN-1990 en 1991 duurzaam af te kunnen voeren. Daarnaast moet het stelkozijn een vlakke, haakse en scheluwvrije aansluiting van de VKG-gevelelementen mogelijk maken. De RecyStel stelkozijnprofielen voldoen hier volledig aan

Waarom een stelkozijn van RecyStel?

De stelkozijnprofielen van RecyStel worden lokaal geproduceerd en bestaan voor meer dan 95% uit gerecyclede materialen, afkomstig uit oude, gedemonteerde kozijnen, reststukken en zaagafval. Het ‘donormateriaal’ betreft hoogwaardig PVC dat volledig vrij is van weekmakers. Hierdoor zijn onze profielen vele malen duurzamer dan hout. Met een U-waarde van 0,38 W/m²K zijn de thermische isolatieprestaties uitstekend en zelfs tot 40% beter dan standaard kunststof!

De voordelen in een notendop:

In tegenstelling tot hout is kunststof niet vatbaar voor weersinvloeden. Het materiaal neemt geen vocht op, rot of schimmelt niet en ook kromtrekken of torderen (verdraaien) is niet aan de orde. De stelkozijnprofielen van RecyStel voegen hier nog enkele belangrijke voordelen aan toe. Zo zijn onze profielen zeer eenvoudig en snel te monteren. Behandelingen zoals gronden en aflakken en/of de toevoeging van beschermende en vochtkerende DPC-folies zijn niet nodig. De profielen zijn bovendien eenvoudig te zagen, frezen, boren, schroeven en nieten, zonder risico op scheuren. Dankzij een handelslengte van 6 meter zijn naden in het stelkozijnprofiel bij grote kozijnafmetingen niet aan de orde. Last-but-not-least hebben onze kunststof stelkozijnprofielen een zeer lange levensduur, een hoge restwaarde én een aantrekkelijke prijs. Zeker wanneer je dit vergelijkt met de actuele houtprijzen. Naast de renovatiemarkt, bieden deze eigenschappen flinke voordelen in nieuwbouwprojecten. Al onze stelkozijnprofielen zijn uit voorraad leverbaar. Vandaag besteld, is over 3 werkdagen in huis. Daarmee leveren wij dé perfecte stelkozijnoplossing voor vandaag én morgen!