Menu

Bespaar op stookkosten

Een belangrijke reden om kunststof kozijnen te verkiezen boven houten kozijnen is de betere isolatiewaarde. Kunststof kozijnen staan om deze reden ook bekend als isolerende kozijnen. Een betere isolatiewaarde betekent minder warmteverlies. En dit zorgt weer voor een lagere energierekening aan het eind van de maand! Zeker bij een kunststof kozijn in combinatie met isolatieglas

Veilig tegen inbraak

Kunststof kozijnen verbeteren ook de veiligheid. Dit geldt in elk geval voor kozijnen met een VKG Keurmerk: deze zijn gemaakt van splintervrije kunststof, hebben een stalen binnenwerk en zijn op meerdere punten vergrendeld. Ook scharnieren, sloten, deurklinken en raamhendels zijn ijzersterk. Kunststof kozijnen met het VKG Keurmerk voldoen dan ook aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW).

Bespaar op onderhoud

Hout of kunststof? Het is vaak de eerste vraag bij de aanschaf van kozijnen. Een groot verschil zit in de onderhoudskosten. Houten kozijnen zijn gevoelig voor vocht, insecten en schimmels. Ze moeten daarom regelmatig worden gerepareerd, geschuurd en geverfd. Kunststof kozijnen daarentegen slijten niet, verkleuren niet en hoeven nooit geschilderd te worden. Af en toe een vochtige doek over de kozijnen, meer is eigenlijk niet nodig.

Een investering voor de lange termijn

Kunststof kozijnen gaan gemiddeld 50 tot 75 jaar mee. Je investeert daarmee echt voor een lange termijn. En dat terwijl kunststof kozijnen in aanschaf niet duurder zijn dan houten kozijnen. Dus hoe eerder je kiest voor kunststof kozijnen, hoe meer je profiteert van lagere stookkosten, verbeterde veiligheid en verwaarloosbare onderhoudskosten. En je hoeft nooit meer met plamuur en verf die ladder op…!