Menu

Sandra en Hugo waren in eerste instantie van plan om het schilderwerk uit te besteden. Echter, ze schrokken van de opgevraagde offerte. Zeker in de wetenschap dat dit over een paar jaar weer langs zou komen. Het was tijd om alternatieven te onderzoeken.

Onderhoudsarm en een lang leven

De ouders van Sandra hadden onlangs kunststof kozijnen laten plaatsen en die kosten vielen mee. Het onderzoek naar de totale levensduurkosten van kunststof kozijnen maakt dit ook inzichtelijk: verschillende soorten kozijnen zijn tegenover elkaar gezet in kosten – zowel in aanschaf als onderhoud – en levensduur. Kunststof kozijnen komen als meest voordelig uit de bus, met toch een minstens zo lange levensduur als andere kozijnen. Sandra en Hugo kozen voor een wat grotere som geld dan het opnieuw laten schilderen van de houten kozijnen, ze gingen voor kunststof kozijnen. Al met al een zeer voordelige keuze aangezien het onderhoud 50 jaar of langer minimaal is. Af en toe reinigen met een sopje en doekje en het hang- en sluitwerk sporadisch even oliën. Dat is het!

Upgrade van de woning

Na een bezoek aan de showroom van Vromans kozen Sandra en Hugo voor moderne, grijze kozijnen in RAL 7016 (mat). Beneden zijn ze van binnen dezelfde kleur als van buiten. Boven is de binnenkant wit, lekker fris voor het slaapgedeelte van de woning. Aan de buitenkant hebben de kozijnen een rechte hoekverbinding in plaats van verstek, net zoals traditionele houten kozijnen. Een mooi detail zijn de zwarte afstandhouders tussen het glas. Normaal zie je een aluminium strip rondom.

Stap voor stap

Er is besloten de kozijnen in etappes te vervangen. Sandra: “Het is toch een hele investering. We hebben in de herfst de achterkant laten doen en een half jaar later zijn we begonnen aan de voorkant van het huis”.  Fijn dat die mogelijkheid er is. De kozijnen zijn voorzien van HR++ glas met een U-waarde van 1.1. Dat is de op-een-na hoogste klasse. Dat zorgt voor een goede isolatie en zo zitten Sandra en Hugo er warmpjes bij.

Sandra: “Op aanraden van mijn nicht ben ik binnengelopen en dat was gelukkig een goede stap.”

Specificaties

  • De kozijnen zijn van Schüco
  • LivIng profielen met een blok 6-kamersysteem
  • Veiligheidsbeslag met weerstandsklasse 2, conform het Bouwbesluit
  • Deuren met een 3-puntsluiting en zwenkhaken
  • Draaikiepramen met vier standen, waaronder een kierstand voor de ventilatie
  • Kleur RAL 7016 (mat)