Vragen? Bel naar (030) 750 98 01
Circulaire geveleconomie

VKG Recyclesysteem

Waarom is het recyclen van kunststof kozijnen zo belangrijk?

Met het VKG Recyclesysteem bevordert VKG het hergebruik van kunststof kozijnen en het recyclen van gebruikte kozijnen. Gerecyclede kozijnen leveren waardevolle grondstoffen op voor de productie van nieuwe kozijnen. Het VKG-recyclesysteem verwerkt nu ongeveer 75% van alle oude kunststof kozijnen. Laten we daar 100% van maken!

Draag bij aan recycling van kunststof kozijnen.

We zijn steeds bewuster van de gevolgen van onze consumptiemaatschappij. Daarmee lijkt de tijd van produceren, gebruiken en weggooien van producten voorbij. Er worden steeds nieuwe manieren gevonden om beter met de gebruikte grondstoffen om te gaan. Zo ook met het VKG Recyclesysteem. Met dit systeem bevordert VKG het hergebruik van kunststof kozijnen en het recyclen van gebruikte kozijnen. Gerecyclede kozijnen leveren waardevolle grondstoffen op voor de productie van nieuwe kozijnen. Daarnaast komen uit hergebruik erg mooie initiatieven voort.

Een mooi voorbeeld van hergebruik van kunststof kozijnen. Pitlab, Amsterdam

Meer weten over Pitlab Amsterdam? Hier leest u over het gehele project.

Recycling, een duurzaam hoogstandje

Oude kunststof kozijnen bevatten hoogwaardige materialen, zoals metaal, rubber en PVC. Recycling levert weer een schone PVC-korrel op, die de basis vormt voor nieuwe kunststof kozijnen. Het mooie is, dat we dit proces tien keer kunnen herhalen, zonder kwaliteitsverlies. Een duurzaam hoogstandje, waaraan u kunt bijdragen door uw oude kozijnen in te leveren bij een VKG inzamelpunt bij u in de buurt.

Oude kunststof kozijnen terug naar fabrikant

Laat oude kunststof gevelelementen (zonder glas en andere vervuiling) kosteloos achter bij een VKG Keurmerk fabrikant bij u in de buurt. Neem hiervoor contact op met de betreffende fabrikant.

Container op bouwplaats

Bij grote projecten is het mogelijk een container op uw bouwlocatie In Nederland te laten plaatsen door een van de deelnemende bedrijven. Bel daarvoor met de onderstaande bedrijven en overleg de mogelijkheden:

Deceuninck tel. +31 (0)6 52 06 54 69
Kras Recycling tel. +31 (0) 613 396 651
Tonsmeier tel. + 31 (0) 653 169 157
Veka Umwelt GmbH tel. +49 (0) 36254 / 725-0
BPS Recycling en Bouwstoffen B.V. +31 (0)43 601 12 95 (alleen inzamelpunt)
.
Of neem contact op met VKG via tel. 030 – 750 98 01, mailen kan ook, info@vkgkeurmerk.nl.