Draag bij aan recycling van kunststof kozijnen.

We zijn steeds bewuster van de gevolgen van onze consumptiemaatschappij. Daarmee lijkt de tijd van produceren, gebruiken en weggooien van producten voorbij. Er worden steeds nieuwe manieren gevonden om beter met de gebruikte grondstoffen om te gaan. Zo ook met het VKG Recyclesysteem. Met dit systeem bevordert VKG het hergebruik van kunststof kozijnen en het recyclen van gebruikte kozijnen. Gerecyclede kozijnen leveren waardevolle grondstoffen op voor de productie van nieuwe kozijnen. Daarnaast komen uit hergebruik erg mooie initiatieven voort.

Waarom is het recyclen van kunststof kozijnen zo belangrijk?

Dit kunnen we samen doen!

Veel woningen uit de jaren 50, 60 en 70 zijn rijp voor renovatie of sloop. Het aanbod van oude kunststof kozijnen neemt de komende tijd dus spectaculair toe. Tijd om in actie te komen! Het VKG-recyclesysteem verwerkt nu ongeveer 75 procent van alle oude kunststof kozijnen. Samen met woningcorporaties, VvE’s, gemeenten, architecten en projectontwikkelaars kunnen we daar 100 procent van maken. Zet duurzaam afvalbeheer op de agenda en neem recycling van kunststof kozijnen standaard op in uw aanbestedingen.

Recycling, een duurzaam hoogstandje

Oude kunststof kozijnen bevatten hoogwaardige materialen, zoals metaal, rubber en PVC. Recycling levert weer een schone PVC-korrel op, die de basis vormt voor nieuwe kunststof kozijnen. Het mooie is, dat we dit proces tien keer kunnen herhalen, zonder kwaliteitsverlies. Een duurzaam hoogstandje, waaraan u kunt bijdragen. Kijk hieronder voor een VKG-inzamelpunt bij u in de buurt.

Wilt u bijdragen aan 100% recycling?

Bel voor meer informatie 030 – 750 98 01 of mail naar info@vkgkeurmerk.nl.Een mooi voorbeeld van hergebruik van kunststof kozijnen. Pitlab, Amsterdam

Kijk hier voor een VKG-inzamelpunt bij u in de buurt.

Laat uw oude kunststof gevelelementen (zonder glas en andere vervuiling) kosteloos achter bij een kozijnproducent of inzamelpunt bij u in de buurt. Bij grote projecten (meer dan tien kozijnen) is het mogelijk een container op uw bouwlocatie te plaatsen.
Bel met de volgende bedrijven:


Deceuninck tel. +31 (0) 615 523 476
Kras Recycling tel. +31 (0) 613 396 651
Tonsmeier tel. + 31 (0) 653 169 157
Veka Umwelt GmbH tel. +49 (0) 36254 / 725-0

BPS Recycling en Bouwstoffen B.V. +31 (0)43 601 12 95 (alleen inzamelpunt)

Of neem contact op met VKG via tel. 030 – 750 98 01, mailen kan ook, info@vkgkeurmerk.nl


VKG inzamelpunten bij in de buurt