Heb je vragen? Mail ons op info@vkgkeurmerk.nl
Menu

De VKG-leden die zich in de zakelijke markt begeven, geven iedere dag weer prioriteit aan kwaliteit en duurzaamheid. Het aansluiten van VHZ geeft deze inspanning een krachtige impuls, waardoor de branche zich sterker profileert en binnen de bouwwereld bijdraagt aan waardevolle ontwikkelingen. Als branchevereniging en als grootste producent in Nederland, hebben VKG en VHZ samen de zakelijke markt veel te bieden.

‘Met het aansluiten van deze vier fabrikanten vergroten we ook de impact van het VKG Recyclesysteem’, zegt Albert Zegelaar, directeur VKG Keurmerk. ‘Daarin worden afgeschreven kunststof kozijnen tot schone PVC-korrels vervaardigd en alle reststukken en zaagafval tot nieuwe grondstoffen gemaakt. Gezamenlijk hebben we nog meer slagkracht om met kunststof kozijnen een belangrijke bijdrage te leveren aan innovatie en de verduurzaming van woningen en gebouwen.’

Ben Bergsma, CEO VHZ Groep, vult aan: ‘Duurzaamheid bepaalt onze innovatiekalender, onze missie is met duurzame kozijnoplossingen een betere leefomgeving voor toekomstige generaties te creëren. Duurzaamheid is het onderwerp dat nu en in de komende jaren centraal staat. De grondstoffenproblematiek en de klimaatcrisis vragen om baanbrekende innovatie en een heldere visie,’ zegt Bergsma.

‘Wij, met zijn allen, hebben die visie en gaan voor die innovatie. VHZ is ook op dit vlak een grote aanwinst om de ingeslagen weg met nog meer kennis, netwerk en overtuiging te vervolgen,’ aldus Zegelaar.