Vragen? Bel naar (030) 750 98 01
subsidie kunststof kozijnen

VKG Nieuws & Blogs

Subsidie voor kunststof kozijnen? Zo zit het.

De overheid stimuleert door middel van subsidies tal van maatregelen gericht op verduurzaming, milieubescherming en energiebesparing. Kunststof kozijnen zijn, zeker in vergelijking met de alternatieven, een verantwoorde stap richting het verduurzamen van uw woning. En we hebben goed nieuws! Ook in 2020 zijn er subsidieregelingen van kracht.

Subsidies en leningen voor particulieren

Overweegt u als particulier of Vereniging van Eigenaren de overstap naar kunststof kozijnen? Dan hebben we goed nieuws voor u. Vanwege het succes van de oude subsidieregeling uit 2016 is er tot en met 31 december 2020 een nieuwe subsidieregeling vastgesteld ter grootte van 84 miljoen. Dit is de subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor eigenaar en bewoner. Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor deze subsidie?

Hieronder zetten we de belangrijkste voorwaarden op een rijtje:

  • De woning is uw eigendom en hoofdverblijf;
  • U laat minimaal twee energiebesparende maatregelen uitvoeren;
  • U kunt subsidie aanvragen voor maatregelen die zijn uitgevoerd na 15 augustus 2019. De subsidie aanvraag was mogelijk vanaf 2 september 2019.

Wanneer we specifiek kijken naar de subsidie voor kunststof kozijnen gaat het om de isolatiemaatregel om triple-glas te combineren met (nieuwe) isolerende kozijnen. De kozijnen moeten een maximale U-waarde hebben van 1,5*. Alle voorwaarden voor deze regeling voor huiseigenaren vind u hier. Uw VKG Keurmerk leverancier helpt u graag verder.

Nationaal Energiebespaarfonds

Wanneer u goedkoop geld wilt lenen om uw woning te verduurzamen kunt terecht bij het Nationaal Energiebespaarfonds. Tegen lage rente tarieven kunt u geld lenen om uw woning comfortabeler en energiezuiniger te maken. Hier kunt u meer lezen over de voorwaarden van de energiebespaarlening. Uiteraard kunt u ook bij uw VKG Keurmerk leverancier terecht voor deskundig advies.

Subsidies en leningen voor Verenigingen van Eigenaren, Woningcoöperaties en Woningbouwverenigingen

Ook voor VvE’s, woonverenigingen en wooncorporaties zijn er subsidies vanuit de overheid. Dit is de subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor VvE. Deze subsidie is aan te vragen voor de volgende projecten:
• Energieadvies door een gecertificeerde energieprestatieadviseur
• Energiebesparende maatregelen

Specifiek voor de kunststof kozijnen subsidie gaat het om triple-glas in combinatie met isolerende kozijnen of panelen in combinatie met triple-glas en met isolerende kozijnen.

Daarnaast verstrekt het Nationaal Energiebespaarfonds laagrentende leningen voor VVE’s voor verduurzaming van woningen in de vorm van een Energiebespaarlening.