Menu

De aannemer adviseerde Pieter en Ingrid om een kijkje te nemen bij Vromans Kozijnen. Het bleek de perfecte showroom om inspiratie op te doen. “We twijfelden enorm tussen witte en zwarte kozijnen. Sandra Vromans heeft ons geholpen in die keuze, onder andere met monsters die we thuis konden bekijken. Het is zwart geworden. Heel chique.”

De combinatie van kleuren maakt de woning in zijn geheel heel smaakvol, zwarte stenen en kozijnen met witte accenten. De villa valt op, het is heel anders dan de andere huizen in de straat, echt een statement.

Keuzes maken

De kleur was niet de enige keuze die gemaakt moest worden, ook het materiaal stond nog ter discussie. Waar ze eerst naar aluminium neigden, vanwege de slankere profielen, is overtuigd gekozen voor kunststof. “We waren er direct uit toen we de mooie kunststof kozijnen zagen en voelden.

Het voelt heel degelijk aan: als je een deur opendoet, heb je echt iets in je hand. We hebben gekozen voor een moderne uitstraling, met een matte houtstructuurfolie.”

Ongenode gasten blijven buiten

Pieter en Ingrid hebben goed nagedacht over het gebruik in de praktijk. Voor de ramen hangt passende raambekleding en zijn er inzethorren en plissé hordeuren geplaatst om insecten buiten te houden. Het beslag op de ramen en deuren voldoet aan weerstandsklasse 2 en de deuren zijn voorzien van 3-puntssluitingen, zwenkhaken en kerntrekbeveiliging. Alles om ongenode gasten buiten te houden

Pieter “Er is niks dat ik achteraf anders had willen doen.”

Specificaties

  • Het profiel is van Schüco en is zeer goed geïsoleerd met een zogenaamd 5-kamersysteem.
  • Het kozijn is van Select Windows
  • De afwerking is mat-zwart (RAL 9004 mat).
  • Al het glas is HR++. Op de begane grond is het glas ook nog dubbel gelaagd voor extra veiligheid.
  • De voordeur en garagedeur zijn extra geïsoleerd met speciale inzetpanelen in dezelfde kleur.