Menu

Na regen komt zonneschijn

Het weidse uitzicht is al 9 jaar een zegen. Het grote kozijn in de nok verbindt binnen met buiten, helaas soms iets te letterlijk. “Als het ging regenen schoten we in de stress. Wanneer we niet thuis waren zorgden we ervoor dat we snel naar huis gingen. Dat gaat dan iets te veel je leven beheersen”, vertelt Miranda. Het kozijn bleek met zijn afmetingen niet bestand tegen de enorme wind- en waterkrachten, waardoor regenwater naar binnen sijpelde en voor wateroverlast zorgde. Gelukkig was de het kozijn aangeschaft met het VKG Keurmerk, waardoor Miranda en Michel konden rekenen op hulp.

De kracht van het keurmerk

Normaal gesproken ga je met een klacht over een product naar de leverancier. De kozijnenleverancier die het enorme kozijn had geleverd bestaat alleen niet meer. We spreken Michel. “We hebben destijds bewust voor een leverancier met het keurmerk gekozen vanwege de zekerheden bij de aankoop van kunststof kozijnen. Gelukkig, want nu we niet kunnen terugvallen op de leverancier, kunnen we dat wel bij branchevereniging VKG Keurmerk. Toen we contact opnamen om ons probleem te overleggen, werd er snel en proactief gereageerd. Ze stuurden een deskundige inspecteur om de situatie te beoordelen.”

Albert Zegelaar, directeur van VKG Keurmerk, hield zicht op de situatie: “Onze onafhankelijke inspecteur constateerde spijtig genoeg dat het kozijn niet zijn werk deed, technisch voldeed het niet. We wilden er alles aan doen om deze situatie voor eens en altijd op te lossen.”

Een nieuw kozijn voor een waterdicht huis

Ondertussen was ook Remco Terwindt, eigenaar van kozijnleverancier Kozijndeluxe en lid van VKG Keurmerk, aangehaakt om samen met Miranda en Michel naar de beste oplossing te zoeken. Remco vertelt: “De locatie, de vorm en afmetingen van het kozijn gaven een aardige uitdaging. Zeker gezien de ervaring met het eerdere kozijn. Samen met kunststofkozijnfabrikant Gevelned kwamen we tot de oplossing om in plaats van één groot kozijn van 4 meter, een constructie opgebouwd uit drie delen te plaatsen.

Miranda en Michel genieten vanuit het nieuwe kozijn

En voor alle zekerheid gebruikten we dubbel staal. Op de dag van de montage was het even spannend, alle elementen moeten kloppen om het nieuwe kozijn perfect te kunnen monteren. Je bent dan toch opgelucht als het aan het eind van de dag perfect is.”

Miranda en Michel merken het verschil. Zelfs bij de hevige zomerse regenbuien die de afgelopen tijd Nederland teisterden, blijft de slaapkamer van hun dochter volledig waterdicht.

Raambekleding voor extra comfort

Samen met het nieuwe kozijn, installeerde Kozijndeluxe ook hoogwaardige raambekleding door een partner van VKG Keurmerk. Deze raambekleding heeft twee lagen, één voor sfeer en één om te verduisteren. Het voordeel van deze raambekleding is dat het bevestigd wordt door middel van een magneet. Dus zonder te boren heb je kwalitatieve raambekleding op je kunststof kozijnen. En deze oplossing biedt niet alleen privacy, de zonwerende laag houdt de slaapkamer ook koel tijdens warme zomerdagen.

Aan de binnenkant van het nieuwe kozijn werd gelijk nieuwe raambekleding geplaatst.

 

Het belang van het keurmerk

VKG Keurmerk werkt elke dag samen met haar leden en partners aan het borgen van zekerheid, kwaliteit en duurzaamheid binnen de kunststofkozijnenbranche. In dit geval werkte VKG Keurmerk samen met twee leden, leverancier Kozijndeluxe en fabrikant Gevelned, aan een zeer concrete oplossing voor Miranda en Michel. Zij hebben mogen ervaren dat de beloofde zekerheid ze weer zorgeloos laat genieten van het prachtige uitzicht en een warm en gezellig thuis.