Menu

Tim begon als vakantiehulp in het bedrijf van de vader van een goede vriend. Die goede vriend staat inmiddels samen met zijn broer en vader aan de top van het bedrijf dat vader Rob in 2002 oprichtte. Tim werkt zelf inmiddels al bijna 10 jaar als vertegenwoordiger en hij is enthousiast ambassadeur van het bedrijf, de processen en de producten.

Vernieuwende constructie voor raambekleding op kunststof kozijnen

Je hebt mensen die afhaken als iets niet kan én je hebt mensen die juist gemotiveerd raken om alternatieven te ontwikkelen. Rob Dolman, oprichter van KeJe (vernoemd naar zoons Kevin en Jesper), is een man uit de laatste categorie. Kunststof kozijnen hebben vele voordelen en dat verdient dus een goede constructie voor de horren en raamdecoratie. Na vele tekeningen schaalmodellen kwam KeJe in 2010 met een frame dat met behulp van magneten bevestigd kon worden aan kunststof kozijnen, waarin vervolgens raamdecoratie geplaatst kan worden.

Tim vertelt: “Op de glaslat wordt een staalband geplakt, dat is een kwestie van ontvetten en plakken. Het frame is voorzien van magneetstrips voor de hechting van de raamdecoratie aan het kozijn. Dit werkt voor alle soorten kozijnen, ook die normaal gesproken wat lastiger zijn voor raambekleding, zoals draaikiepramen. Overigens werkt het product net zo goed op een aluminium of houten kozijn. Het frame is gemaakt van aluminium, verkrijgbaar in vijf standaard RAL-kleuren. Er is altijd een mogelijkheid om het frame door Keje te laten poedercoaten in welke andere RAL-kleur dan ook.”

Zonwerend en andere opties

KeJe levert aan kozijnleveranciers, die leveren op hun beurt aan particulieren en aan de zakelijke markt. Tim: “Architecten en interieurdesigners kregen ons product al snel in het vizier. Omdat het praktisch en mooi is en vele mogelijkheden biedt, viel het in de smaak en werden zij belangrijke aanjagers.”

Rob zit, inmiddels met zijn zoon Jesper, nog altijd op de stoel van de ontwerper. Tim: “Ze zijn regelmatig bezig met tekenen en het maken van schaalmodellen. Een tekening wordt dan via de 3d-printer omgezet in een schaalmodel, zo kan de functionaliteit direct getest worden. Op deze manier heeft Rob bijvoorbeeld een vergrendelsysteem bedacht, waardoor je de raambekleding in een breedte van maar liefst 2.4 meter kan krijgen en ook nog van boven naar beneden kan bewegen, zonder trekkoord. Functioneel en mooi clean.”

In de raambekleding zelf is ruime keuze, zowel in materialen, als in kleuren. Zo is er een ruime collectie aan stoffen, bijvoorbeeld verduisterende en zonwerende stoffen. Deze zijn met de oplopende temperaturen steeds meer in trek. De dubbele stoffen uit de collectie dragen bij aan isolatie, zowel in de winter als in de zomer draagt het bij aan een comfortabel binnenklimaat. Ook is het frame in te zetten voor  een jaloezie of een aluminium lamel product welke ook zeer geschikt zijn voor vochtige ruimtes zoals een badkamer.

Lokaal en toch groots

Vanuit Dronten wordt alles geregeld, van ontwerp tot fabricage tot vervoer. Het is allemaal maatwerk en omdat dit allemaal in eigen beheer is kan er snel geleverd worden. Tim is zeer te spreken op de manier waarop het bedrijf is ingericht. “KeJe is een familiebedrijf, iedereen heeft hart voor de zaak. Met 125 medewerkers is het een flinke werkgever in Dronten en omgeving. En iedere medewerker is echt een onderdeel van het team; we doen het samen, met elkaar.

We produceren in huis, in Nederland en dat is duurder. Toch klopt het, we vragen eerlijke prijzen voor eerlijke producten. We zorgen voor werkgelegenheid. De ziel van de zaak is sterk aanwezig. Er zijn in het verleden verschillende partijen geweest die interesse hadden in KeJe, maar het gaat Rob en zijn zoons niet om het maximale bedrag, zij willen een mooi en eerlijk bedrijf, met kwalitatieve en vernieuwende producten.” Het verloop bij KeJe is minimaal, nieuwe vacatures zijn snel gevuld.

“De toekomst ziet er prima uit,” aldus Tim, “door de grote slagen in verduurzaming worden er veel kunststof kozijnen geplaatst.”