Heb je vragen? Mail ons op info@vkgkeurmerk.nl
Menu

Adviseren en controleren

Controle op de keten, overzicht op alle stappen, geeft ons het vertrouwen dat u bij onze leden een top-product krijgt. Daarom durven we ook de stevige garanties met een lange geldigheidsduur van onze leden te waarborgen.

Wij zijn er als brancheorganisatie om de kwaliteit van de branche hoog te houden. Het is ook de reden dat onze leden en partners kiezen om bij ons aan te sluiten. Wij zijn er voor de branche zelf, maar zeker ook voor de afnemers van de producten en diensten, zoals u. Onze rol is om het proces van start tot finish te adviseren en te controleren. Zo wordt een hoge kwaliteitsstandaard behaald en kunnen alle VKG-leden hun klanten die garantie bieden. Onderdeel van de VKG-zekerheden zijn onder anderen de gecertificeerde- en gediplomeerde monteurs, tien jaar garantie op product en montage en de strenge kwaliteitseisen en -controles. Het VKG Keurmerkgarantiecertificaat dient als bewijs van deze zekerheden.

VKG Waarborgfonds

Het nieuwe jaar is extra goed begonnen voor ons én voor u. Met de start van 2022 hebben wij het VKG Waarborgfonds in het leven geroepen. Dit is een branche-overkoepelend garantiefonds voor alle projecten die binnen het keurmerk worden uitgevoerd. Onze leden moesten al voldoen aan een groot aantal duurzaamheidseisen, kwaliteitseisen en de daarbij behorende keuringen. Het waarborgfonds draagt zorg dat ieder project niet enkel verzekerd is door de garanties die geboden worden bij aanschaf, maar ook van nakoming van die garanties door ons als brancheorganisatie.

Is het verplicht?

U kunt ervoor kiezen om het VKG Waarborgfonds mee te nemen in de opdracht wanneer dit een VKG Keurmerkopdracht is. Een voordeel van deze keuze is de mogelijkheid van een bouwplaatskeuring. Deze wordt uitgevoerd door een onafhankelijk keurmeester en bouwt extra zekerheid in voor jullie bedrijf, voor de opdrachtgevers en de eindgebruikers.

Wij zijn enthousiast! Dit geeft een extra zekerheid naar opdrachtgevers. Uiteindelijk staan we zo allemaal samen voor een hoge kwaliteit van producten, service en garantie.